LokalnoNajaveVijesti

Mještani Ljubešćice učili o zdravoj prehrani i sve upotpunili na ‘Vježbaonici’: I vi se još stignete priključiti!

Konferencija o utjecaju prehrane i Vježbaonica!

Proteklog vikenda Udruga hrvatskih branitelja Općine Ljubešćica organizirala je Konferenciju o utjecaju prehrane na psihofizičko stanje podjedinca i Vježbaonicu.

Bila je to prilika za sve Ljubešćane saznati kako se pravilno hraniti, koju hranu izbjegavati kod problema s određenim bolestima kao što su dijabetes, visoki ili niski krvni tlak, problemi sa štitnjačim, masnom jetrom, nesanicom.

Naučeno o prahnrani mogli su pojačati i fizičkom aktivnošću na Vježbaonici gdje je tim stručnjaka iz Fitness centra Hercules demonstrirao vježbe, a svi ostali pokušavali naučiti što više.

Bile su to vježbe istezanja, vježbe izdržljivosti i na kraju vježbe za opuštanje. Možda je ovo posljednje svima najbolje leglo, ali i bilo najkorisnije jer u ubrzanom temp života kojeg smo si nadmetnuli važno je znati opustiti se, izbaciti stres i miran otići na odmor kako bi bili što spremniji za nove radne obaveze.

Konferencija i Vježbaonica održane su kao aktivnosti projekta Aktiviranje braniteljske populacije u društvenom životu kojeg financira Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Svi koji su propustili Konferenciju i Vježbaonicu mogu se pridružiti na sljedećim vježbaonicama (svake nedjelje u studenom s početkom u 17 sati u Protupožarnom centru Ljubešćica te posljednje subote u mjesecu u Fitness centru Hercules). Osim vježbanja susretljivi i stručni tim iz Fitness centra Hercules zasigurno će im prenjeti dio s konferencije koji se odnosi njihove probleme sa zdravljem i prehranom.  

Važna je to tema koju možda prečesto podcjenjujemo.

Ne liječi se samo sa lijekovima! Za mnoge stvari preventiva je najbolji lijek.

Tags

Povezani Članci

Close