PolitikaVijesti

Mladež u Općini Visoko: Obišli jednu od najvećih investicija posljednjih godina, neizostavnu Belinu lipu, ali i Bitku za Čanjevo

Posjetili i Utvrdu Čanjevo gdje se odvijala tradicionalna Bitka za Čanjevo

Mladež HDZ-a je jučer, u subotu 5. listopada, posjetila Općinu Visoko, Općinu u kojoj je zamjenica općinskog načelnika Petra Geček, ujedno i potpredsjednica Mladeži HDZ-a Varaždinske županije i predsjednica Mladeži HDZ-a Općine Visoko.

Mladež je obišla spomenik prirode “Belinu lipu”, jedno od najstarijih stabala u Hrvatskoj, koje ne samo da se ubraja među najstarija stabla u Hrvatskoj, već ima i veliki kulturno-povijesni značaj. O legendarnoj lipi je prije stotinu godina nepoznati pjesnik ispjevao pjesmu, a pod njezinom su se krošnjom odvijali svi važni događaji toga kraja.

Uz Belinu lipu, obišli su i jednu od najvećih investicija unazad više godina, a riječ je o rekonstrukciji i prenamjeni dijela objekta Društvenog doma koji je izgrađen daleke 1952. godine.

Zamjenica načelnika Petra Geček zahvalila se predsjedniku i Mladeži HDZ-a Varaždinske županije na dolasku u Općinu i obilasku Beline lipe, koja se natječe za titulu hrvatskog stabla godine. “Prema legendi, zasadio ju je hrvatsko-ugarski kralj Bela IV. Arpadović kada je davne 1242. godine bježao pred Tatarima u Dalmaciju.” – rekla je Geček i dodala: “U cijeloj se županiji, zahvaljujući Vladi premijera Plenkovića, provode mnoge investicije, a drugačije nije ni u našoj Općini. Rekonstrukcija Društvenog doma iz 1952. godine, kojeg smo također obišli, najveća je investicija unazad 10 godina, a podrazumijeva obnovu krovišta, zamijenu dotrajalih instalacija, a obnovit će se i fasada koja će biti energetski učinkovita što će značiti i uštedu energenata.”

Općinu Visoko je s Mladeži HDZ-a Varaždinske županije obišao i predsjednik Mladeži HDZ-a Općine Trnovec Bartolovečki Luka Sitar i predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije Tin Jurak, koji se zahvalio Petri Geček na pozivu i gostoprimstvu u Općini u kojoj je HDZ bio pobjednik na svim dosadašnjim izborima održanim u samostalnoj državi Hrvatskoj.

Osim dosad spomenutih osoba u obilasku Općine Visoko sudjelovali su i predsjednica Mladeži HDZ-a susjedne  Općine Breznica, Valentina Bukovčak i vijećnik u županijskoj skupštini Varaždinske županije Alen Trglačnik.

Mladež se nakon obilaska radova na Društvenom domu uputila na svima dobro znanu Utvrdu Čanjevo gdje se u tom trenutku odvijala velika borba, Bitka za Čanjevo jedna je od, sad već, tradicionalnih manifestacija u Općini Visoko. Na Utvrdi Čanjevo Mladež  su dočekali saborski zastupnik, Anđelko Stričak i načelnik Općine Visoko, Dragutin Mateković koji su im uputili srdačnu dobrodošlicu i upoznali ih sa samom Bitkom kao i Utvrdom Čanjevo, na čemu im je Mladež neizmjerno zahvalna.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close