PolitikaVijesti

Mladi HNS-a Varaždinske županije u Varaždinu promovirali mjeru Ministarstva graditeljstva ‘Kako do subvencioniranog stambenog kredita?’

Novi krug prijava kreće 10. rujna 2019.

Mladi HNS-a Varaždinske županije ove subote u Varaždinu promovirali su mjeru Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja „Kako do subvencioniranog stambenog kredita?“

Novi krug prijava kreće 10. rujna 2019. zbog čega su mladi HNS-ovci odlučili upoznati svoje mlade sugrađanke i sugrađane grada Varaždina s mjerom Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja kojom se već treću godinu zaredom pomaže mladim obiteljima da osiguraju svoj dom kroz otplatu stambenog kredita. Da bi uopće poboljšali demografsko stanje u državi, HNS je kroz spomenutu mjeru dao rješenje i za to. Rok subvencije produžuje se za dvije dodatne godine za svako novorođeno dijete za vrijeme trajanja subvencije.

Da bi se postigli još bolji rezultati izglasane su izmjene Zakona o subvencioniranju stambenih kredita kojom se subvencija produljuje za dodatnu godinu dana po svakom djetetu u vrijeme prijave kredita. U praksi to znači da će se za obitelj koja već ima dvoje djece pri prijavi, subvencija umjesto pet trajati sedam godina, a ukoliko dobiju još jedno dijete subvencija će trajati ukupno devet godina.

Krajem prošle godine Mladi HNS-a Varaždinske županije proveli su anketu među mladima Varaždinske županije koji su ukazali na jedan od problema, a to je upravo rješavanja stambenog pitanja.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close