LokalnoNekategoriziranoVijesti

MLADI UDRUŽILI SNAGE: Zajedničkim sastankom u Lepoglavi dogovarali zajedničke projekte!

U četvrtak 29. kolovoza je održan zajednički sastanak s Nezavisnom udrugom mladih, Savjetom mladih Grada Lepoglave te Gradom Lepoglavom

Nastavljajući aktivnosti na inicijativi približavanja rada s mladima i koordiniranja istih na lokalnom nivou, nakon Ivanca, na inicijativu Savjeta mladih Varaždinske županije u četvrtak 29. kolovoza je održan zajednički sastanak s Nezavisnom udrugom mladih, Savjetom mladih Grada Lepoglave te Gradom Lepoglavom.

Kroz konstruktivnu diskusiju mladi su se dotaknuli brojnih tema koje su od važnosti za mlade u Lepoglavi, a raspravljali su i o djelovanju mladih na području grada, problemima s kojima se susreću i načinu na koji se može poboljšati položaj mladih u gradu.

Sastanku je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Grada Lepoglave Hrvoje Kovač istaknuvši pritom kako ga veseli zajednička suradnja mladih u Lepoglavi s kolegama iz županijskog Savjeta mladih:

“Iako smo mi u Gradu izuzetno ponosni na sve što mladi iz Lepoglave rade, stvaraju i postižu posljednjih godina, još nam je više drago vidjeti da oni to svoje znanje i iskustvo rado dijele drugima. Zbog tog stava, kako njih tako i nas u Gradu, ova suradnja sa Savjetom mladih Varaždinske županije nešto je na čemu će se sav taj trud dodatno uzdići i valorizirati kod njihovih kolega diljem županije. Vesele me nove inicijative i aktivnosti koje nas očekuju u Lepoglavi, a koje su produkt donesenih zaključaka među samim mladima.”

Upravo su sudionici sastanka razgovarali baš o tim mogućnostima suradnje Savjeta mladih Varaždinske županije, Nezavisne udruge mladih, Savjeta mladih grada Lepoglave te Grada Lepoglave, a jedna od prvih će biti suradnja na projektu ‘Financijska pismenost i poduzetništvo’ čija je prva inačica polučila odličan uspjeh kroz radionice u školama diljem županije.

“Grad Lepoglava i Nezavisna udruga mladih imaju dugu povijest zdravog mladenačkog aktivizma koji bez obzira na sve društvene promjene i probleme s kojima se mladi danas susreću ne jenjava. Upravo zato smo uz Ivanec odabrali Lepoglavu kao jedan od gradova u kojem ćemo u suradnji realizirati projekt Financijska pismenost i poduzetništvo u obliku pub kvizova. Veseli nas što mladi imaju sluha za naše aktivnosti i nadamo se otvorenosti i ostalih u Varaždinskoj županiji ” istaknuo je predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije Lovro Lukavečki.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close