HrvatskaNajaveZabava

MONO Japanski post-rockeri u Močvari na turneji u povodu 20 godina postojanja – gosti Årabrot i Jo Quail

Veza isukob tame i svijetla jedna je od univerzalnih glazbenih tema, a malo koji bend u proteklih nekoliko desetljećaje istraživao taj odnos upornije i efektnije

Zagreb – Japanske post rock legende MONO vraćaju se u Zagreb 25. travnja.

Photo by Chigi Kanbe

Na turneji kojom obilježavaju 20 godina benda i promoviraju novi album “Nowhere Now Here” nastupit će u klubu Močvara, praćeni grupom Arabrot i čelisticom Jo Quail.

Veza  isukob tame i svijetla jedna je od univerzalnih glazbenih tema, a malo koji bend u proteklih nekoliko desetljećaje istraživao taj odnos upornije i efektnije od japanskog MONA.

U 10 albuma objavljenih tijekom 20 godina, MONO su uvjerljivo spajali najtiše i najkaotičnije djelove života u svojoj glazbi.

Instrumentalna paleta započeta 1999. klasičnom rock postavom gitara – bas – bubnjevi do danas je evoluirala do upotrebe čak 30 različitih instrumenata, da bi na nadolazećem izdanju “Nowhere Now Here” dodali i elektroniku, što je inspirirano ranijom suradnjom gitaristeTakaakira Gota s Johnom McEntireom.

Također, uz novi album dogodila se i prva dopuna postave – bubnjar Dahm Majuri Cipolla pridružio se standardnom trojcu Goto, Tamaki i Yoda.

“Nowhere Now Here” bit će objavljen 25. siječnja, a produkciju potpisuje veliki Steve Albini.

MONO su na poziv Roberta Smitha iz The Cure svirali na Meldown Festivalu lipnju prošle godine.

Ovog travnja bit će headlineri Roadburnfestivala u Nizozemskoj na kojem će svirati I naši Seven That Spells.

Na europskoj turneji, koja ih dovodi i u Zagreb, kao predizvođači nastupit će norveški noise rock bend Årabrot, te čelistica Jo Quail.

Ulaznice su u prodaji od srijede, 9. siječnja, po cijeni od 90 kn., a na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 110 kn.

Prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), potom sva prodajna mjesta Eventima i online na www.eventim.hr.

Årabrot (Photo by Thomas Knight)
Jo Quil

 

 

Povezani Članci

Close