HrvatskaIzdvojenoVijesti

MRSIĆ O PERNAROVIM MEDICINSKIM SAVJETIMA:”Pozivam DORH da reagira na ponašanje zastupnika Pernara”

Mrsić je naglasio kako Kazneni zakon jasno propisuje što je nadriliječništvo

Predsjednik Demokrata, saborski zastupnik i liječnik, dr. Mirando Mrsić reagirao je danas na postupke zastupnika Pernara koji na društvenim mrežama dijeli opasne medicinske savjete. Mrsić napominje kako je nadriliječništvo kazneno djelo i da DORH mora reagirati.

Mrsić je naglasio kako Kazneni zakon jasno propisuje što je nadriliječništvo i kako zdravstveni savjeti zastupnika Ivana Pernara spadaju u tu kategoriju.

Kazneni zakon – Nadriliječništvo
Članak 184.
(1) Tko se nemajući propisanu stručnu spremu bavi liječenjem ili pružanjem druge medicinske pomoći, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.
(2) Ako je djelom iz stavka 1. ovoga članka izazvano znatno pogoršanje bolesti ili narušenje zdravlja druge osobe, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.
(3) Ako je djelom iz stavka 1. ovoga članka kod druge osobe izazvana teška tjelesna ozljeda ili prekid trudnoće, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od jedne do deset godina.
(4) Ako je djelom iz stavka 1. ovoga članka prouzročena smrt jedne ili više osoba, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od tri do petnaest godina.

DORH bi trebalo reagirati na postupke Ivana Pernara

-Državno odvjetništvo (DORH) bi trebao po službenoj dužnosti reagirati na postupke saborskog zastupnika Ivana Pernaru. Njegovi istupi na društvenim mrežama ugrožavaju zdravlje građana i trebaju biti sankcionirani. Kao liječnik, hematolog i javna osoba oštro osuđujem postupke Ivana Pernara i zahtijevam od njegove stranke da se javno ogradi od njegovih istupa. U protivnom, to znači da se slažu s nadriliječništvom Ivana Pernara.-Mrsić je izjavio

-Biste li mi povjerovali da se leukemija ili limfom liječi grljenjem stabala ili trčanjem tri kruga oko zgrade i to u lijevu stranu? Ne biste! Zašto onda vjerujete jednom populistu kojem je jedini cilj da se domogne medija, da se vitaminom C i jabučnim octom liječi ozbiljna bolest poput gripe ili da se depresija liječi šetnjom šumom. Kao što trčanjem ne možete izliječiti leukemiju, tako se ni Pernarovim savjetima ne može izliječiti gripa ili depresija.-naglasio je Mrsić.

Mrsić je na kraju upozorio roditelje da ne slušaju Pernara

-Pozivam sve koji su htjeli poslušati savjet zastupnika Pernara da u majčino mlijeko umiješaju vitamin C i time hrane svoje dijete da to ne čine jer mogu ozbiljno ugroziti život djeteta. Ne slušajte populiste i šarlatane, to vas može koštati života.-nadodao je.

Tags

Povezani Članci

Close