VijestiZabava

Muškarci bi češće trebali jesti ovakvu hranu! Podložniji su oboljenjima od žena pa je vrijeme za promijene!

Dobra je odluka promijeniti loše prehrambene navike

Muškarci bi trebali češće konzumirati namirnice koje obiluju proteinima i kalorijama. Muškarci su i podložniji oboljenjima zbog svog životnog stila u odnosu na žene, piše Večernji list. 

Dobra je odluka promijeniti loše prehrambene navike i u svoj jelovnik uvrstiti nešto novo i izbaciti ono što vam dugoročno šteti zdravlju. Ljeto je odlično doba godine za uživanje u bogatom izboru raznih sezonskih namirnica. Borovnice biste trebali početi jesti već danas.

Te male bobice obiluju antioksidansima koji usporavaju degradaciju i oštećenja mozga i poboljšavaju živčane veze, obiluju i vitaminima A, B, C. Posebno su blagonaklone za zdravlje srca muškaraca i metabolizam te usporavaju starenje. Redovita konzumacija borovnica muškarcima smanjuje i rizik od razvijanja dijabetesa tipa 2 jer pomažu regulaciji razine glukoze u krvi. Ove male bobice obiluju i vlaknima i proteinima, što je bitno za zdravlje muškaraca u cjelini, piše TOI.

Ono što bi svakako trebali izbaciti iz svoje svakodnevne prehrane su pekarski proizvodi jer obiluju trans-mastima koje loše djeluju na kardiovaskularno zdravlje.

Tags

Povezani Članci

Close