Crna kronikaIzdvojenoVijesti

Na autocesti A1 policajci zaustavili kombi u kojem je bilo 136 kilograma marihuane: Sve im zaplijenili i uhitili ih!

U nedjelju 23. lipnja

Na autocesti A1 kod Novigrada na Dobri policajci Ravnateljstva policije, kojima je primarna zadaća suzbijati nezakonite migracije, uhitili su u nedjelju oko 16 sati dvojicu krijumčara droge u čijem su kombiju pronašli više od 136 kilograma marihuane, izvijestili su u ponedjeljak na izvanrednoj konferenciji za novinare u PU karlovačkoj.

To je druga najveća pojedinačna zapljena te vrste droge ove godine na karlovačkom području na autocesi A1.

Naime, policajci su u nedjelju zaustavili kombi makarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 30-godišnjak, a suvozač je bio 50-godišnjak, obojica hrvatski državljani. Vidjeli su da je u kombiju više vreća te su posumnjali da bi u njima mogla biti marihuana, što je i potvrđeno zahvaljujući psu za detekciju droga.

Daljnje postupanje preuzela je karlovačka Policijska uprava, a policajci su na temelju naloga suca istrage karlovačkoga Županijskog suda u vozilu u više vreća pronašli 136,8 kilograma suhe biljne materije za koju je utvrđeno da je riječ o marihuani. Pronađena droga bit će dostavljena na vještačenje u Centar za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagrebu.

Voditelj Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave karlovačke Bruno Kendjel rekao je da je to rezultat “svih policijskih linija koje sudjeluju u suzbijanju nezakonitih migracija”.

Osim toga, karlovački policajci utvrdili su da vozilo ima registarske pločice koje mu ne pripadaju i u vezi s time provode daljnje kriminalističko istraživanje.

Kendjel je izvijestio da uhićenu dvojicu policija “već ima registriranu na određeni način”, ali nije odgovorio po čemu su poznati policiji.

Zaplijenjena marihuana stoji oko 10.000 kuna po kilogramu, a na ulici, gdje vlada zakon ponude i potražnje, rekao je Rohaček, cijena može biti i veća.

Tags

Povezani Članci

Close