LokalnoVijesti

Na vidovečkom ribjaku dočekan Tomica Krstić: Avnturist i putopisac vratio se nakon 3 godine i 8 mjeseci u rodni Vidovec

Na put prema Novom Zelandu, Tomica je krenuo 13. listopada 2015.

Nakon 3 godine i 8 mjeseci dugog putovanja, avanturist i putopisac Tomica Kristić vratio se u rodni Vidovec. Tamo mu je općinski načelnik Bruno Hranić zajedno s Povjerenstvom za razvoj ruralnog turizma Općine Vidovec i udrugama koje djeluju na području općine organizirao svečani doček na kojem se okupila njegova obitelj, prijatelji i ostali mještani.

Na put prema Novom Zelandu, Tomica je krenuo 13. listopada 2015. Tijekom trogodišnjeg putovanja kroz 3 kontinenta i 24 države “prestopirao“  je oko 40.000 km.  Zadnjih  1.500 km propješačio je preko Novog Zelanda.  Svoje je putovanje zabilježio brojnim fotografijama i prepričavanjem dogodovština na svom blogu „Journey to Middle -earth“.

U finalnom dijelu svog putovanja Tomica je tražio sponzore i donatore koji bi mu pomogli da dođe do cilja, a Općina Vidovec odazvala se njegovoj zamolbi i pomogla mu sukladno proračunskim mogućnostima.  

Na vidovečki ribnjak Tomica je stigao u pratnji zaručnice Lucy, a Vidovčanci su ih s veseljem dočekali uz transparent „ Dobro došli Lucy & Tomica! Welcome! “.  Za dobru atmosferu pobrinuli su se članovi Udruge vinogradara i voćara Sv. Antun, KUD-a Vidovec, Udruge žena Općine Vidovec, Udruge branitelja i veterana Domovinskog rata Općine Vidovec, Športskog ribolovnog društva Općine Vidovec, Udruge proizvođača povrća i voća “Zeljari” i Udruge umirovljenika Općine Vidovec.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close