LokalnoPolitikaVijesti

Načelnik Općine Martijanec Dražen Levak ‘Vijećnici HDZ-a i HSS-a onemogućili daljnji rad Udruge umirovljenika Općine Martijanec ‘

Na 20. sjednici Općinskog vijeća Općine Martijanec koja je održana 27. studenog 2019. Izmjenama i dopunama proračuna za 2019. te donesenog proračuna za 2020. u Programu javnih potreba u društvenim djelatnostima nisu predviđena sredstva za rad Udruge umirovljenika Općine Martijanec koja broji preko 200 članova.

Predsjednik Općinskog vijeća Općine Martijanec Dubravko Besek (HDZ) s ostalim vijećnicima HDZ-a i HSS-a dizanjem ruku proveli su u djelo populističku mjeru načelnika Levaka o dodjeli 100 kuna božićnice za umirovljenike koji primaju mirovinu manju od 150 kuna. Dodjelu božićnica podržavamo no to se na žalost iskoristilo samo kao izgovor da nema dosta novaca za rad udruge umirovljenika pa im je tako ukinuta sva financijska pomoć za rad. Očito je da su članovi Udruge umirovljenika Općine Martijanec postali teret za načelnika Levaka pa se pitamo da li je uopće poželjno da postoje kao Udruga. Očito je također i da su nakon desetljeća rada i izdvajanja za Općinu postali nemoćni i prepušteni sami sebi. Nevjerojatan je i ovakav odnos struktura Općine Martijanec i vijećnika HDZ-a i HSS-a prema žiteljima Općine.

Ako je Udruga umirovljenika ispunila zakonom sve propisane uvijete za dodjelu financijske pomoći, njoj kao najosjetljivijoj, najugroženijoj ali i najbrojnijoj udruzi financijska sredstva su uskraćena dok se drugim udrugama financijska sredstva isplaćuju bez problema, priopćili su iz Općinske organizacije Reformista Martijanec.

Tags

Povezani Članci

Close