Životni stil

Najčešća pitanja koja si postavljaju mlade majke

Ovakvih savjeta nikad dovoljno

Kako? Kada? Koliko? Zašto? Svako od ovih pitanja po nekoliko puta dnevno sebi postavi svaka mlada majka. Evo odgovora na neka od njih.

Beba štuca

Nema razloga za zabrinutost kad beba počne štucati. To je znak da joj je prepun želudac i da joj je dijafragma malo nadražena. Ako beba počne štucati tijekom hranjenja, prestanite je dojiti dok štucanje ne prođe.

Kako prepoznati žeđ

Plače i nemirna je. Ako je jako žedna, lice joj odražava strah. Dodirnite bebi usne, suhe su, a i jezik je suh. Pokažite joj vodu: vidjet ćete da pruža ruke ili se pokušava pridići.

Temperatura i zubići

Ponekad povišena temperatura prati rast prvih zubića, ali to nije pravilo. Ako vidite natečene desni na mjestu gdje će zubići izbiti, dijete obilno slini, gura prstiće i druge stvari u usta, tada je povišena temperatura najvjerojatnije posljedica izbijanja zuba.

Ponekad se temperatura pojavi jer djetetu uslijed slabijeg apetita, lošijeg spavanja i stalne uznemirenosti, padne imunitet. Padom imuniteta podložnije je raznim infekcijama, pa ga u to vrijeme čuvajte kontakata s bolesnim osobama i ne vodite ga na vakcine.

Tags

Povezani Članci

Close