Zabava

Najgori ste mogući vlasnik biljaka, ali ih volite vidjeti!? Ove će vam biljke biti mačji kašalj za održavanje!

Oduševit će vas!

Ovo su bilje koje će uspjeti i najgorim vlasnicima, bez puno briga oko toga njih ipak će uspjeti!
1. Neven 
Lako se održava i otporan je na štetočine i jaku sunčevu svjetlost.

2. Begonije 
Držite ih u laganoj sjeni i cvjetat će cijelog ljeta.

3. Fuksija 
Ova biljka s višegodišnjim cvijetom voli sjenu i najbolje izgleda u visećim košarama.

4. Hortenzija 
Što je tlo kiselije, cvjetovi će biti intenzivnije plavi. Trik kojim to možete postići: u zemlju umetnite nekoliko čavala ili je prekrijte borovim iglicama. Hortenzija voli hladovinu i vlažno tlo pa je idealna za sjenovite balkone.

5. Gazanija 
Sunčano-žute tratinčice, rodom iz Afrike, savršene su za balkone orijentirane na jug i zapad – cvijeće im se otvara sa suncem i zatvara u ranim večernjim satima.

6. Lobelija 
Ovo je grmolika biljka niskog rasta. Izgleda dobro u visećim košarama, a s njome u istoj tegli možete uzgajati i puno drugog cvijeća kako bi stvorili zanimljivi cvjetni “aranžman”.

7. Kolej 
Ova grmolika biljka ima uspravne stabljike duljine 50-100 cm. Biljka ima prepoznatljive nazubljene listove. Ima mnogo sorti s različitim bojama lišća, tako živopisnim da izgledaju vrlo dekorativno i bez cvijeta.

8. Petunija 
Kada je riječ na najboljim biljkama za balkon, pobjednik je petunija. Jedan od najrasprostranjenijih cvjetova dolazi u raznim bojama i lako se uzgaja. Traži čestu i obilnu gnojidbu i puno sunca.

9. Hosta 
Hosta je višegodišnja biljka koja ne traži puno održavanja, cvjetovi su joj sitni i bijeli, neupadljivi uz veliko i dekorativno lišće zbog kojeg se prvenstveno i uzgaja.

10. Nemesia 
Lako se uzgaja te ima šarene i lijepe cvjetove. Nemesia je pogodna za viseće košare i posude i lako se uzgaja na balkonima.

11. Prkos 
Možeš ga uzgajati i u najmanjem prostoru i jedno je od najmanje zahtjevnog cvijeća za balkon.

Tags

Povezani Članci

Close