KulturaLokalno

Najposebniji predmeti Gradskog muzeja Varaždin bit će virtualno izloženi

Izlošci su uvršteni po načelu predmetka "naj", pa su se među njima našli oni koji su u fundusu najmanji, najstariji, "najstrašniji" itd., što je rezultiralo "najposebnijom" izložbom dotad priređenom

Nakon što je na Facebook stranicama Gradskog muzeja Varaždin, pod geslom “Fizički zatvoreni, virtualno dostupni”, objavljena prva virtualna izložba s temom o tome kako su se Varaždinci u prošlosti nosili s kriznim situacijama i bolestima, serijal se nastavlja novom izložbom pod nazivom “NAJ u Gradskome muzeju Varaždin”.

– Riječ je o odabranim predmetima s istoimene izložbe koja je tijekom prosinca 2009. i siječnja 2010. godine bila postavljena u palači Herzer GMV-a. Autori kataloških jedinica bili su Ljerka Albus, Mirjana Dučakijević, Magdalena Lončarić, Marina Šimek, Spomenka Težak i Miroslav Klemm, ujedno i voditelj stručnog muzejskog tima na projektu, a autori fotografija Branimir Šimek i Andrej Švoger – izvijestili su iz Muzeja.

Izlošci su uvršteni po načelu predmetka “naj”, pa su se među njima našli oni koji su u fundusu najmanji, najstariji, “najstrašniji” itd., što je rezultiralo “najposebnijom” izložbom dotad priređenom u Gradskome muzeju Varaždin.

– U idućim danima objavljivat ćemo izbor predmeta s navedene izložbe i vjerujemo da će i vama, sada u virtualnoj inačici, biti zanimljiva kao što je to bila i brojnim posjetiteljima koji su je u Muzeju, “na licu mjesta”, razgledali prije desetak godina. Predmete je odabrala Spomenka Težak, muzejska savjetnica u GMV-u.
Izložbeni prostori zbog trenutačnih okolnosti zatvoreni su radi vaše i naše sigurnosti, ali nadamo se skorom susretu u Muzeju; do tada – ostanite doma!!, i pratite nas i dalje na našim web i Facebook stranicama! – poručili u iz Muzeja.

Tags

Povezani Članci

Close