Crna kronikaVijesti

Nastavljeno suđenje Smiljani Srnec: ”Jasmina je samo istrčala i povikala ‘bježi, ubit će nas!'”

Svjedoče četiri nova svjedoka!

Na Županijskom sudu u Varaždinu danas je nastavljeno suđenje Smiljani Srnec optuženoj da je u ljeto 2000. godine u Palovcu ubila sestru Jasminu Dominić te njeno tijelo 19 godina držala u škrinji.

Danas će na sudu iskaze dati četvero svjedoka koji su poznavali obitelji Srnec i Dominić.

Jedanom od svjedoka je prije rasprave pozlilo odnosno, dobio je napad anskioznosti zbog čega će svjedočiti kasnije.

Prva je na klupu za svjedoke sjela Sonja Šamarija koja je izjavila da poznaje cijelu obitelj. Ona i Jasmina odrasle su zajedno i dolazila im je u kuću. Bila je prijateljica sa sestrama od malih nogu, no preostala se družiti sa Smiljanom jer su se posvađale, pišu Vijesti.

Naime, Smiljana je inzistirala da joj svjedokinja kaže zašto su se posvađale i da se točno izjasni je li se posvađala s njom ili njezinom pokojnom sestrom Jasminom. Svjedokinja je rekla da ne želi komentirati svađu jer je to osobna stvar. Smiljana je inzistirala da se Šamarija izjasni kada su se posvađale i je li baš od nje čula da je Jasmina u Francuskoj.

Svjedokinja je izjavila da se ne sjeća od koga je to točno čula, a Smiljana Srnec ju je podsjetila da nisu razgovarale od kada su se posvađale, a to je bilo 1994. godine, što je puno prije nego li je Jasmina nestala.

Svjedočio je i Vladimir Markić, vlasnik kafića gdje je početkom dvijetisućetih radila Smiljana Srnec. On je kazao kako je poznavao Smiljanu i oca Martina, dok Jasminu nije poznavao. Za njen nestanak čuo je od gostiju, ali s nikim iz obitelji o tome nije pričao.

Smiljanu je opisao kao ‘živahnu, ali ništa posebno’. Za oca Martina je kazao kako nije često dolazio u lokal jer je radio vani, ali kada bi došao bio je za veseljak i ‘za počastiti’. Kada bi popio isto bi bio veseo i za pjesmu.

“Znali smo skupa zapjevati. Nikada nije pričao o kćerima”, izjavio je te dodao da ne zna da bi bio neugodan nakon što bi popio, pišu Vijesti.

Na sudu je govorio i Boris Kocijan, rođak sestara. On je opisao jednu svađu između Jasmine i Smiljane.

“Ja sam naišao dok je svađa već trajala. Mislim da su se tukle. Jasmina je samo istrčala i povikala ‘bježi, ubit će nas!'”, izjavio je svjedok.

Na upit tužiteljice je li tada vidio Smiljanu, Kocijan je izjavio: “Vidio sam je. Bila je čudna. Teško mi je to opisati. Kao da nije bila svoja. Zjenice nije imala, pjena joj je bila na ustima, slina…”

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close