Zabava

NE BACAJTE ISKORIŠTENE VREČICE OD ČAJA: Ovako ih možete ponovno upotrijebiti!

Nije sve odmah otpad!

Nakon ukusne i tople šalice čaja gotovo uvijek ostaje vrećica koja najčešće odmah bacamo, no uz pomoć ovih trikova to više nećete činiti. Eto kako je možete ponovno upotrijebiti:

1. Osvježavanje tepiha

Llistići čaja mogu se ponovno osušiti i umiješati sa sodom bikarbonom koja je u svijetu čišćenja poznata kao jedna od najkorištenijih namirnica. Mješavina se treba raspodijeliti po kritičnim točkama na tepihu i gdje se ostavlja kratkih 20 minuta. U tom vremenu, kombinacija sode bikarbone i čaja će uhvatiti prljavštinu i apsorbirati mirise.

2. Hidratacija kože

Iskorištene vrećice mogu se još jednom zakuhati kako bi se dobila lagana tekućina koja se može koristiti umjesto tonika i pamučnom blazinicom nanijeti na lice. Ovo je savršena prirodna solucija za sve one koji pate od problema suhe kože. Posebno djelotvoran je zeleni čaj, a pomaže i kamilica. Osim tonika, od njih se može napraviti i maska za oči. Ohlađene vrećice dovoljno je prisloniti na oči.

3. Uklanjaju masnoću

Aktivni sastojak čaja, tanin, idealan je u beskonačnoj borbi protiv masnih naslaga. Zagorenu mast s dna tave lako omekša kombinacija vrele vode i nekoliko vrećica čaja. Ova mješavina u tavi se ostavlja preko noći, a ujutro će biti dovoljan samo jedan potez spužvom kako bi ponovno blistala starim sjajem.

4. Opuštajuća kupka

Vrećica čaja mogu se i iskoristiti tako da se umjesto umjetnih kupki u vrelu vodu ubaci čaj. Koža voli zeleni čaj zbog njegovog efekta detoksa, a onu nadraženu idealno umiruje kamilica.

5. Uklanjaju neugodne mirise

U zdjelici ili čašici može se ostaviti nekoliko korištenih vrećica koje će apsorbirati neugodan mriis i ispustiti ugodan.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close