BlogIzdvojeno

Ne libi se pohvaliti sam sebe i biti pozitivniji u životu

Možda je lakše to reći, nego napraviti, ali zaista nikoga od nas ništa ne košta ako učinimo neke pomake u životu i počnemo razmišljati pozitivno

Možda je lakše to reći, nego napraviti, ali zaista nikoga od nas ništa ne košta ako učinimo neke pomake u životu i počnemo razmišljati pozitivno.

Kao prvo, većina nas mladih, srednjih, starijih ima mnogo naučenih obrazaca ponašanja, ali ovdje ćemo istaknuti samo jedan, koji nam je sada potreban.

Taj obrazac se svodi na to da od klinca koji je volio maštati i sanjariti, maštanja se kasnije kroz odrastanje pretvore u proces ala kreativne vizualizacije.

Ta kreativna vizualizacija kod nekih funkcionira odlično, jer se nekako pretvorila u planiranje i izvršavanje tih planova u što god smo zamislili, ali kod nekih je ostala samo kao zamišljanje raznih vrsta mogućih ishoda i scenarija koji se nikad neće dogoditi.

Zašto razmišljati pozitivno

Za ove scenarije više se obazirem na one negativnijeg mentalnog sklopa –  ljudima čiji scenariji u glavi uvijek nekako završavaju nepovoljno za njih do te mjere da više nisu u stanju krenuti napraviti nešto što su naumili, jer su sami sebe isprepadali do besvijesti.

Mnogo je čimbenika koji dovode do ovog oblika ponašanja, no oni ovdje nisu primarna tema.

Primarno je da se treba riješiti misli koje nas dovode u katatonično stanje radi kojeg mnogi od nas ne poduzimaju ništa, da promijene tok života i oplemene ga onako kako bi željeli.

Uvijek treba stremiti pozitivnom ishodu. Nije lako, ali bogme nije ni teško usvojiti nekoliko pozitivnijih misli koje nam mogu promijeniti život.

Ako smo lako naučili razmišljati u negativnom predznaku, lako možemo usvojiti i misli koje sa sobom nose pozitivan predznak, a te misli su i puno zabavnije od ovih „minus“ misli.

Postoji mnogo autora, lifecoachera, pa sve do raznih „ezoterika“ i drugih koji predlažu i/ili su razvili razne komplicirane, ili pak jednostavne tehnike kojima se može ustroj misli pomaknuti na pozitivnije linije.

No ima i lakših načina na koje se ustroj misli može malo po malo pomicati dok se ne iskorijeni negativan utjecaj misli koje nam uništavaju područja života na kojima bismo mogli briljirati.

Kada je u pitanju ocjenjivanje u školi, traženje povišice na poslu, ili čak obično vraćanje krive narudžbe u restoranu, ljudima je lakše zamisliti neki negativni scenariji koji ih smrzne i ne dozvoljava im da promijene tok svoje stvarnosti na bolje!

Nije zabranjeno pozitivni misliti

Razmišljati pozitivnije sa sobom nosi također jednu veliku stvar sa sobom a to je i pozitivniji život. Pozitivniji život svima je ljepši, lakši i zanimljiviji!

Pohvaliti se ili osjećati ponos, nažalost zbog nekih društvenih standarda danas je skoro istrijebljeno, ali nije zabranjeno osjećati se dobro i ponosno na sebe kada nešto cool napravimo.

Nije zabranjeno nagraditi se nakon nečeg što smo ostvarili, a svaka takva mala stvar ustvari podiže našu vibraciju te  samim time i ustroj naših misli iz dana u dan može postajati produktivniji i pozitivniji.  

Ne libi se pohvaliti sam sebe, zamišljati pozitivne ishode svojih nauma, jer definitivno ćeš više voljeti svoj život i svoja iskustva kad si nasmijan i pozitivan!

Tags

Povezani Članci

Close