Crna kronikaIzdvojenoVijesti

NE OTVARAJTE SVOJA VRATA, ŽELE VAS PREVARITI: Hrvatska narodna banka upozorava da njihovi djelatnici ne posjećuju domove

Ulaze u kuću i uvjeravaju vas da su novčanice koje imate lažne, a eto što dalje rade!

Hrvatska narodna banka primila je informacije od građana o pozivima i posjetima nepoznatih osoba koje se predstavljaju kao zaposlenici HNB-a i  od građana traže da provjere svoje novčanice i potom, tvrdeći da su novčanice nevažeće ili pak krivotvorine, nude da će za njih obaviti zamjenu.

Hrvatska narodna banka ne obavlja zamjenu nevažećih novčanica kune na način da njezini zaposlenici posjećuju građane u njihovim domovima i zamjenjuju novčanice.

“Stoga upozoravamo građane na to da je riječ o prevari. Radi sprečavanja ovakvog oblika prevara, koje se ne događaju po prvi puta, pozivamo građane na oprez te da navedene slučajeve svakako prijave Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Zamjena nevažećih novčanica obavlja se isključivo u Hrvatskoj narodnoj banci, i to osobno na blagajni na adresi Ulica Franje Račkoga 5, Zagreb ili dostavom vrijednosnom poštanskom pošiljkom na adresu Trg hrvatskih velikana 3, Zagreb. Više informacija o nevažećim novčanicama kune i novčanicama za koje postoji sumnja da su krivotvorine građani mogu dobiti od svojih banaka ili potražiti na internetskoj stranici Hrvatske narodne banke.” priopćili su.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close