VijestiZabava

NE TREBA VAM NOVI MOBITEL: Uz ove trikove vaš će stari raditi kao da je nov, a poboljšat ćete i izgled

Ne treba ga odmah baciti, prvo probajte ove trikove!

Stručnjaci iz Popular Mechanicsa savjetuju što možete učiniti kako bi vaš stari smartphone izgledao i radio kao da je nov.

Da biste promijenili izgled vašeg telefona, pritisnite prstom ekran i pričekajte dok se na njemu ne pojavi opcija ‘Pozadionske slike’. Ako vam se ne dopadne ništa od ponuđenog, pođite još jedan korak dalje i u aplikaciji Trgovina ukucajte Launcher. Tu se sad otvara obilje mogućnosti.

Na Appleovim uređajima možete promijeniti stil, ali malo je teže preraditi cijelo korisničko sučelje. Jednostavan način da vaš telefon poprimi novi izgled je da pređete na tamni način rada. Ne samo da će pozadina postati crna, a tekst bijeli, time ćete manje naprezati oči, a uštedjet ćete i na potrošnji baterije. Idite na Settings > General > Accessibility > Display Accommodations > Invert Colors > Smart Invert.

Ako ništa drugo, kategorizirajte aplikacije u nove mape. Podijelite ih na račune, igre, društvene mreže, streaming aplikacije, glazbu i još mnogo toga.

Ovo nije za svakoga: LineageOS je besplatni softver, ali za njegovu instalaciju trebat će vam malo tehničke potkovanosti ili prijatelj koji se razumije u tehniku. Operativni sustav radi na svim vrstama telefona, ali temelji se na Androidovom softveru. Proizvodi kompanije koja posluje od prosinca 2016. svoj je operativni sustav razvila za 185 modela telefona, a dosad ih je instaliralo 1,7 milijuna korisnika. LineageOS dolazi s nekim unaprijed instaliranim aplikacijama i svaki mjesec isporučuje sigurnosna ažuriranja.

Android telefone možete bežično puniti već nekoliko godina; korisnici iPhonea tu su mogućnost dobili 2017. s iPhoneom X. U svakom slučaju, stari telefon koji ne podržava bežično punjenje možete nadograditi kupnjom bežičnog punjača koji ćete povezati s telefonom.

Neki stari telefoni jednostavno su dali svoje, no ako je vaš stroj star dvije do tri godine, ovo je zgodan trik: oslobodite prostor na telefonu da biste ga ubrzali. Koristite oblake u koje ćete premjestiti fotografija, videozapise i druge datoteke s tvrdog diska; kupite microSD (ili čitač microSD-a ako ste korisnik iPhonea) ili izbrišite stare razgovore, posebno na Appleovim uređajima.

Stare baterije brzo se troše. Kako vrijeme prolazi, litij-ionske baterije s vremenom gube kapacitet i postaju manje učinkovite, stoga je zamijenite.

Ovo je zadnja opcija prije kupnje novog uređaja, vratite ga na tvorničke postavke. Ovim potezom izbrisat ćete sve interne podatke pa svakako napravite sigurnosnu kopiju telefona. Najbolji način da to učinite je da sve fotografije i videozapise spremite na oblak, ako koristite neku od tih usluga. Ako je ne koristite, ali imate Android telefon, idite na Postavke> Izrada sigurnosnih kopija i resetiranje> Tvorničko resetiranje (ovo se može razlikovati od proizvođača).

Korisnicima iPhonea preporučuje se povezati telefon s računalom i pokrenuti Phone Transfer. Nakon pokretanja odaberite ‘Izrada sigurnosne kopije telefona’. Označite sve što želite spremiti, od fotografija do glazbe do aplikacija. Pritisnite Start Copy da biste započeli prijenos. Ili možete otići u Postavke> iCloud> Izrada sigurnosnih kopija i provjerite je li uključen. Da biste uređaj vratili na tvorničke postavke, vratite se na Postavke> Općenito> Poništi> Izbriši sav sadržaj i postavke, piše Tportal.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close