VijestiZabavaŽivotni stil

NEĆETE VJEROVATI: Žene koje izlaze s mlađim muškarcima sretnije su, ista je stvar i kod muškaraca!

Čini se kako idealnu vezu čini starija žena i mlađi muškarac

Istraživanja pokazala zanimljive rezultate, naime, većina žena udaje se za muškarce koji su godinu do tri godine stariji od njih vjerujući kako je to ipak idealna razlika u godinama, ali čini se kako ipak tome nije tako.

Naime, stručnjaci za ljubavne odnose dokazali su da su žene koje izlaze s muškarcima koji su znatno mlađi od njih obično sretnije i zadovoljnije.

Poznati stručnjak dr.Lehmiller anketirao je 200 žena. U toj skupini bilo je žena koje su izlazile s muškarcima koji su stariji od njih, mlađi od njih ili su bili iste životne dobi.

Istraživanjem je utvrđeno kako su najsretnije žene bile one čiji su muškarci oko deset godina mlađi od njih. Također su bile više posvećene svojoj vezi nego žene koje su u vezama sa starijim partnerom ili partnerom istih godina.

Istraživači su kazali kako je ovo vjerovatno povezano sa ženskom dominacijom u vezi.

Istraživanje je pokazalo i kako su muškarci bili sretniji u vezi sa starijim ženama što u principu znači da su u vezama gdje su žene starije sretnija oba partnera. Stručnjaci su dodali da ovakvi parovi imaju bolju komapatibilnost, zreliji su i često su bolji roditelji.

Tags

Povezani Članci

Close