Blog

Nera Crnčić: “Ako može Marty McFly onda možeš i ti!”

Nema pravila, proširi svoje granice

Nije istina da smo kao djeca bili kreativniji i luckastiji i pozitivniji. Samo smo odrasli i pali pod utjecaj izučenog društva koje nas uči što smo i kako ćemo. Evo, ja i danas kad me nešto inspirira idem za tim jer se osjećam cool i bolje kada savladam neku novu vještinu.

“Ako može Marty, mogu i ja”

Sve je to počelo davno, kada sam imala 6 godina, gledala sam film (čitaj filmčinu) Back to the future. I tamo je bio onaj klinac Marty McFly koji je skejtao kao pravi profić. I ja eto odlučila da je vrijeme da proskejtam, ako može Marty, mogu i ja. I tako sam drugi dan otišla s djedom kupiti skejt i rekla: “Gle sad ovo”.

Na filmu je to izgledalo super. Staviš jednu nogu gore drugom se odgurneš i letiš cestom kao albatros. No daleko je to od istine. U velikom padu trtica je osjetila svu bol, moje naivnosti i nesposobnosti skejtanja. E, onda sam shvatila, ako nešto želiš, trebaš se potruditi. Trebaš raditi na tome. Trebaš se dati u to duhom i tijelom i energijom i uspjet ćeš.
I tako sam našla blagu nizbrdicu i sjela na taj skejt i spuštala se tjedan dana polako sjedeći na njemu. I onda mi je sinulo. Nera ti nećeš biti Marty ako ne ustaneš. Pa sam ustala i pridržavala se za zgradu i polako se balansirala na tom skejtu. Tada sam se odvažila, pustila zgradu, krenula nizbrdicom i shvatila isss pa ja skejtam. Nema držanja, nema straha, nema padova. To je to!

“Stvaram i potičem druge”

Kako sam odrastala izazivala sam ljude na dvoboj u skejtanju, jer ipak sam ja „Marty“. I dečki gubili, jer molim te koji može skejtati u štiklama? I tako sam shvatila da me kroz život i dalje svašta inspirira, potiče i pokreće i ja samo koračam tim putem kreativnosti i inspiracije i motivacije.

Da li se radi o kolaču, twerkanju, trbušnom plesu, ako me zanima učim, stvaram, inspiriram se i potičem druge da rade isto. Da rade stvari od kojih im duša titra i pleše. Kada se okrenemo oko sebe, ako smo imalo razigranog duha, inspirirati nas može obična pjesma, reklama ili nečija cool zurka. Nema tu pravila.

Voli život i on će voljeti tebe. Tako me zanimalo i naučiti restaurirati namještaj, pa sam i to savladala, jer me inspiriralo i potaklo da se igram bojama, starim stvarima i pretvaram ih u nešto novo i neobično.

Ne daj se! Budi Marty McFly! Ipak on skejta, svira gitaru i putuje kroz vrijeme, pa ako to nije inspirativno, onda ne znam što je ! 💋💋

#relaxnbe
#backtothefurute
#staycoolnlove

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u blogu su autorovi i ne predstavljaju stavove portala sjeverni.info.

Tags

Povezani Članci

Close