Foto vijestInfoIzdvojenoVijestiVremenska prognoza

Nevrijeme “poharalo” i naš kraj, jaka kiša nosila sve pred sobom, snažna tuča diljem kraja

Kao što je bilo i najavljeno, nedjeljno poslijepodne pamtit ćemo po nevremenu koje je zahvatilo i šire područje sjevera Hrvatske.

I Meteoalarm za poslijepodne u nedjelju, 7.srpnja 2019. izdao je upozorenje za veći dio Hrvatske, očekujući izrazitu promjenu vremena, zahladnjenje, naoblačenje, pljuskove s grmljavinom, mjestimičnom tučom i jakim vjetrom. Za naše šire područje označen je narančasti alarm.

Upravo takve vremenske prilike nešto poslije 14. sati zahvatilo je i šire ivanečko područje. Oko 14 sati temperature su, na širem području bile između 28 i 30 Celzijevih stupnjeva, da bi službeni podaci, od 15 sati govorili o temperaturi od tek 19 ili 20 celzijevaca. Pri tome je puhao i vrlo jak vjetar jugoistočni vjetar brzine 7,5 m/sec, popraćen grmljavinom i snažnom kišom, te, kako saznajemo tučom na nizu lokacija šireg područja.

Da je vrijeme bilo izrazito neugodno i nepovoljno svjedoče fotografije koje su nam dostavili naši čitatelji i slušatelji radija Sjeverni FM

Lepoglava, 07.07.2019.

Ivanec, 07.07.2019. oko 14 sati

Ivanec, 07.07.2019. oko 14 sati

Posljedice jake kiše u Gornjem Ledincu, 07.07.2019.
Tuča u Lepoglavi, 07.07.2019.
Tuča u Lepoglavi, 07.07.2019.

Možda i najzapanjujuća fotografija stižu s društvenih mreža, a snimljena je na Autocesti A6 Rijeka-Zagreb kod skretanja prema Crikvenici. Upravo tamo, kako se vidi sa slike, neodgovorni vozači blokirali su cijelu autocestu, budući da su, u želji da zaštite svoje automobile od oštećenja uslijed jake tuče, automobile zaustavili ispod nadvožnjaka. Nisu marili čak ni za vlastitu sigurnost, a teško je i zamisliti što bi se dogodilo, primjerice da je naišao kamion s prikolicom ili autobus pun djece, koji se možda na klizavom terenu i ne bi mogao zaustaviti.

Autocesta A6, 07.07.2019.

S društvenih mreža stiže i fotografija snimljena na autocesti A6, koja je bila zatrpana tučom.

Autocesta A6 u Gorskom Kotaru 07.07.2019.

Što se tiče vremena u početku radnog tjedna, bit će promjenljivo i nestabilno uz povremene pljuskove i grmljavinu. Osjetan će biti i pad temperature, a ponegdje će biti moguće i grmljavinsko nevrijeme s izraženijim lokalnim oborinama. Na širem ivanečkom području ponedjeljak, 08.07. donosi djelomično sunčano s oblačnijim razdobljima, uz mogućnost kiše ili pljuskova s grmljavinom, osobito navečer. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 15 do 18°C, a najviša dnevna od 23 do 27°C.

U utorak još u prvome dijelu dana moguća su nevremena. Međutim, sredinom tjedna bi se situacija trebala stabilizirati. Unatoč stabilizaciji, očekuje se hladnije vrijeme.

Tags

Povezani Članci

Close