SportVijesti

NOGOMET Mlađi pioniri Ivančice peti na nogometnom turniru „NK Apače 2018“ u Sloveniji

NK Ivančici je pripalo peto mjesto, što je, u neku ruku, zadovoljavajuće, posebno uzmemo li u obzir da su Ivančani bili najmlađa ekipa turnira

Dobni uzrast U13 Nogometnog kluba Ivančica nastupio je na međunarodnom malonogometnom turniru „NK Apače 2018“ koji se održavao u Športskoj dvorani osnovne škole Apače, nedaleko od Radenaca u Sloveniji.

Mladi ivanečki nogometaši nastupili su u skupini C sa slovenskim klubovima Mura i Slatina te sa austrijskim FC Alas Sturm Kloch.

Prva utakmica igrana je s Austrijancima, a Ivančica je slavila rezultatom 1:0, golom Nikole Ravlića.

Druga utakmica igrana je protiv vrlo jake slovenske škole nogometa NK Mura, a ivanečki su nogometaši pružili odličnu partiju, te uvjerljivo slavili 3:0, dvama zgodicima Nikole Ravlića te jednim Davida Varge.

Nakon te dvije utakmice Ivančica je već osigurala prvo mjesto skupine tako da se u posljednju utakmicu ušlo nešto rasterećenije, što ipak nije utjecalo na igru i krajnji rezultat, te je protiv Slatine slavila s 3:0, s, opet, dva gola Nikole Ravlića, te jednim Gabrijela Hojsaka.

U tom dijelu turnira Ivančica je prezentirala najljepši nogomet, s čime se složila većina trenera ostalih momčadi.

Nakon razigravanja po skupina uslijedila je četvrtfinalna utakmica sa slovenskim Aluminijem, koju su dobili slovenski igrači, ponajprije zahvaljujući dobnoj razlici, a samim time i fizičkim predispozicijama.

Na kraju turnira Ivančici je pripalo peto mjesto, što je, u neku ruku, zadovoljavajuće, posebno uzmemo li u obzir da su Ivančani bili najmlađa ekipa turnira.

No ipak ostaje žal zbog činjenice da su u polufinalu i finalu igrale momčadi kojima je Ivančica itekako mogla parirati.

Za Ivančicu su nastupali Erik Miletić, David Varga, Nikola Friščić, Nikola Ravlić, Matija Jug, Erik Bencek, Gabrijel Hojsak, Siniša Hrgar i Dorian Sambolec.

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close