Sport

NOGOMET Završen Arena Varaždin Suzuki Bumbar kup

Na Kupu je nastupilo ukupno 1800 dječaka i djevojčica u dobi od 8 do 13 godina

U organizaciji NK Varteks, pod pokroviteljstvom Autocentra Baumgartner i Arene Varaždin te u suorganizaciji s Gradom Varaždinom i Županijskim nogometnim savezom, proteklog vikenda natjecalo se 186 ekipa iz 4 države (BiH, Mađarska, Slovenija, Hrvatska) s ukupno 1800 dječaka i djevojčica u dobi od 8 do 13 godina.

U dva dana turnira sve parkirališne površine u okolici Arene bile su zakrčene automobilima, kombijima te autobusima raznih registarskih oznaka. Prema procjeni organizatora, 1800 malih nogometaša u dvorani uz Dravu gledalo je oko 3.000 gledatelja.

Ekipa organizatora iz Varteksove nogometne škole još se jednom dokazala na teškom organizacijskom zadatku. Roditelji su vodili prijave, registracije, identifikacije, prehranu sudionika, turnirsku tombolu, dok su juniori kluba samostalno odradili fotografiranje, dodjele pehara i medalja, a kadeti obavljali „delegatske“ dužnosti uz terene, javljajući rezultate u informatički centar gdje je komisija, također sastavljena od roditelja, obavljala izračune tablica u 46 grupa, vodila evidencije svih rezultata, sudionika i strijelaca turnira.

U preciznoj satnici savršeno organiziranog turnira svakih se 14 minuta izmjenjivalo po 8 novih ekipa i tako je odigrano ukupno 384 utakmice na četiri nogometna terena.

Nagrade na turniru predavali su Damir Habijan – predsjednik Gradskog vijeća Varaždin, Zlatan Avar – dogradonačelnik Varaždina, Kocijan Željko – predstavnik Autocentra Baumgartner – zastupnika vozila SUZUKI, Leon Kukec – član Uprave NK Varteks, a posebno je emotivno bilo kada je posljednjem godištu na turniru, prvim pobjednicima BUMBARA iz BiH, BFK Iz Velike Kladuše, nagrade predavao varteksovac Veldin Karić – legenda hrvatskog i BiH nogometa.

Kroz 6 turnira prošlo je 1.800 dječaka i djevojčica u 186 ekipa, odigrane su 384 utakmice, podijeljeno 40 ekipnih i pojedinačnih trofeja, 200 medalja, a zanimljiv je i podatak da pobjednici dolaze iz sve četiri države sudionice turnira.

 

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close