SportVijesti

Nogometaši i Stožer NK Varaždina negativni na koronavirus

Iz HNS-a izvijestili kako se nastavlja s drugom fazom testiranja

Nogometaši NK Varaždina, kao i cijeli stožer NK Varaždina u ponedjeljak su prije treninga odradili su uzimanje briseva za COVID-19 testiranje, a kako je izvijestio Hrvatski nogometni savez – svi su negativni na koronavirus.

– Rezultati genetičkog testiranja na prisustvo SARS-CoV-2 virusa na uzorku od 350 igrača i članova stručnih stožera klubova Hrvatski Telekom Prve lige isključili su postojanje Covid-19 u testiranoj populaciji – navodi se u objavi na službenim stranicama HNS-a u kojoj se dodaje da se ovaj tjedan nastavlja s drugom fazom testiranja koja uz molekularne testove RT-qPCR uključuje i serološka testiranja putem kojih se utvrđuje prisustvo specifičnih IgA i IgG protutijela.

Prisustvo igG protutijela je važno jer potvrđuje da je osoba preboljela bolest.

U realizaciji projekta sudjeluju Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Specijalna bolnica Sv. Katarina, Međunarodno društvo primijenjenih bioloških znanosti (ISABS) i laboratorij Genos. Logističku potporu projektu pruža i “Povjerenstvo HNS-a za Covid-19 pandemiju”, u čijem su sastavu uz članove Zdravstvene komisije HNS-a i znanstvenici Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Hrvatski nogometni savez na kraju posebno ističe sjajnu suradnju s klubovima, igračima i članovima stručnih stožera koji su se ponijeli iznimno odgovorno tijekom realizacije ovog projekta. Isto tako, Hrvatski nogometni savez nastavlja s provedbom svim mjera koje je propisao Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske. (Hina)

Tags

Povezani Članci

Close