LokalnoSportVijesti

NOGOMETNI KLUB IVANČICA Okončana jedna od najuspješnijih sezona proteklih godina – seniori prvaci 1. ŽNL, mlađi dobni uzrasti izborili prvu ligu i u novoj sezoni, 9-godišnjaci viceprvaci

Iza Nogometnog kluba Ivančica jedna je od, ako ne i najuspješnija sezona u proteklih nekoliko godina

Ivanec – Iza Nogometnog kluba Ivančica jedna je od, ako ne i najuspješnija sezona u proteklih nekoliko godina.

Nakon agonije koja ju je zadesila prije šest godina kada je ostala bez kompletne seniorske momčadi, a o(p)stala zahvaljujući entuzijazmu nekolicine ljudi iz kluba, angažmanu igrača mlađih dobnih uzrasta i njihovih roditelja, Ivančica se proteklih nekoliko godina polako konsolidirala i rezultati toga rada vidljivi su u netom okončanoj sezoni.

Prije svega slagalo se klupsko vodstvo, stručni kadar, sastavljen dobrim dijelom od bivših igrača kluba, te onaj igrački, pa su tako seniori pod vodstvom Damira Friščića uvjerljivo osvojili prvo mjesto u 1. Županijskoj nogometnoj ligi Varaždin i ostvarili očekivani plasman u Međužupanijsku ligu Čakovec – Varaždin.

Nakon što im je prošle sezone, doduše s bitno slabijim igračkim kadrom, ono ‘pobjeglo za dlaku’, porazom od Dubravke – Zagorac u zadnjem kolu.

A ponos kluba svakako su mlađi uzrasti, koji su i u tim, možda i najtežim godinama u više od osam desetljeća dugoj povijesti kluba, postizali jako dobre rezultate u ligama u kojima su se natjecali.

Kvalitetan rad s mlađim nogometašima dokazuje i činjenica kako su neki od njih danas nezamjenjivi prvotimci seniorske momčadi.

Tako osim sa seniorskom, u klubu puno razloga za zadovoljstvo mogu imati i s pionirskim momčadima (U-11, U-13 i U-15), koje su, kao nikada do sad, u ranoj fazi natjecanja izborile ostanak u Prvoj nogometnoj ligi Središta sjever.

Štoviše, u jakoj konkurenciji podmladaka (i) prvoligaških klubova bile su bliže sredini tablice, no njezinom začelju.

Treneri tih uzrasta su Jasmin Kokotec, Ivica Cikač i Miroslav Mendaš, koji je sa svojom generacijom igrača dobi do 15 godina osvojio respektabilno 4. mjesto.

Foto: Arhiva

Jako dobrim rezultatima iskazali su se i 9-godišnjaci, koji su pod vodstvom Filipa Šagija osvojili titulu vice-prvaka Županijske lige, a sa svojom prvom prvoligaškom sezonom i kadeti mogu biti zadovoljni.

Ne treba izostaviti niti veterane koji su, doduše, s petim mjestom veteranske lige malo podbacili, no njihov je angažman također za pohvalu.

Bit će bolje u idućoj sezoni.

Foto: Nikola Nišević

Tako s velikom sigurnošću možemo reći da se Nogometni klub Ivančica vraća u sportski vrh šireg ivanečkog kraja, a ovogodišnji rezultati služe na ponos, kako svima u klubu, tako i ljubiteljima nogometa, ali su, s druge strane i jedna velika obveza za budućnost.

A ona počinje uskoro, kada se starta s pripremama za novu sezonu u kojoj će rezultate iz ovogodišnje trebati potvrditi, a to u sportu obično bude – najteže.

No, više od 200 nogometnih entuzijasta, članova uprave i igrača, od onih najmlađih, pa do veterana, ne daje previše razloga u sumnju da se nešto slično neće ponoviti.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close