IzdvojenoVijesti

NOVA INICIJATIVA HNS-A: “Pozivamo gradonačelnika da se javno očituje o našem prijedlogu!”

Ideja je da se u svaki mjesni odbor postavi defibrilator za laike

HNS Varaždinske županije pokrenuo je zanimljivu inicijativu. Naime, ponukani događajem u Metkoviću te odlaskom medicinskog osoblja u inozemstvo, predložili su kupnju i postavljanje defibrilatora u Mjesne odbore. 

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Pozivamo gradonačelnika da se javno očituje o našem prijedlogu

Ponukani najnovijim događajem u Metkoviću, kao i sve većim odlaskom medicinskog osoblja u inozemstvo, HNS Varaždin predlaže da se krene s kupnjom i postavljanjem defibrilatora u Mjesne odbore.

Do pojedinih prigradskih Mjesnih odbora hitnoj medicinskoj pomoći je potrebno dosta vremena da dođu do ugroženog pacijenta. HNS predlaže da Varaždin omogući prvo prigradskim mjesnim odborima, a onda i gradskim MO (osim 1. MO, gdje postoje) postavljanje defibrilatora za laike koji su toliko jednostavni da nema skoro osobe koja ne bi mogla s njime upravljati.-rekli su iz HNS-a

U zemljama Europske unije je praksa da imate postavljane doslovno nekoliko u svakom kvartu, a svatko na kući ima uputu gdje se defibrilator nalazi u njegovom kvartu.

-Na ovaj način možemo pružiti barem malenu sigurnost našim građanima, jer svaki spašeni život na ovakav način ne treba imati cijenu, uzmemo li u obzir da takav defibrilator za laike ima cijenu cca 10 000 kuna. –rekli su.

-Pozivamo gradonačelnika da se javno očituje o našem prijedlogu! – poručili su.

Tags

Povezani Članci

Close