PolitikaVijesti

Nova runda pregovora u sindikata u Vladi nastavljena i u nedjelju: Iznijeli nove ponude

Sindikalni čelnici uoči sastanka kazali su da je koeficijent ključna riječ

Nova runda pregovora između sindikata i Vlade nastavila se i u nedjelju.

Sindikalni čelnici uoči sastanka kazali su da je koeficijent ključna riječ koja može zaustaviti štrajk, a ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak apelirala je na sve da se danas konačno dogovore te ponovila da su potrebna hrabra i brza rješenja.

Sindikati su u Vladu ušli u 16 sati, ali pregovori satima nisu počinjali, a sindikati i predstavnici Vlade satima su sjedili u dvije odvojene prostorije. Iz Vlade kažu da su ih primili nešto prije 18 sati.

Kako javlja reporter N1 Ivan Hrstić, premijer Andrej Plenković primio je čelnike sindikata i dao novu ponudu. Prema izjavama iz Vlade, intenzivno se pregovara o novoj ponudi, konzultacije traju unutar Vlade i unutar sindikata.

Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, rekao je prije ulaska u zgradu Vlade kako su ih pozvali da dođu na sastanak, te da su i oni prošli put poručili da će se odazvati u bilo koje vrijeme.

Vjerujemo da Vlada ima ponudu za koju smatraju da je dovoljno dobra da se učitelji i učenici sutra vrate u klupe”, rekao je.

“Koeficijent, to je ključna riječ koja u ovom momentu može zaustaviti štrajk, dodala je predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem.

 

Tags

Povezani Članci

Close