Crna kronikaIzdvojenoVijesti

NOVE KAZNE NISU ŠALA: Ovo je novi rekord, kaznili vozača sa 27.700 tisuća kuna!

Priopćili su iz koprivničko-križevačke policije

U nedjelju, 11. kolovoza,  na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici u  Đurđevcu doveli  su vozača (33) koji je u 2:10 sati u Reki, u Ulici Kralja Zvonimira upravljao neregistriranim i neosiguranim autom, a nije imao ni vozačku za ‘B’ kategoriju, a u organizmu je imao 1,61 promila alkohola, priopćili su iz koprivničko-križevačke policije.

Vozač je kažnjen novčanom kaznom 27.700 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije devet mjeseci nakon što stekne pravo na upravljanje, priopćili su.

Policija također podsjeća na nove odredbe Zakona o sigurnosti te snažnije kažnjavanje počinitelja u osam najtežih prekršaja:

  1. prekoračenje dozvoljene brzine kretanja u naseljenom mjestu za više od 50 km/h,
  2. vožnja u suprotnom ili zabranjenom smjeru na autocesti, brzoj cesti i cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila,
  3. namjerni prolazak kroz crveno svjetlo, odnosno prolazak kroz crveno svjetlo bez smanjenja brzine, povećanjem brzine ili prolazak kroz dva ili više crvenih svjetala,
  4. odbijanje podvrgavanju ispitivanja radi provjere da li u organizmu ima alkohola ili droga,
  5. vožnja pod utjecajem alkohola iznad 1,5 g/kg i vožnja pod utjecajem droga,
  6. upravljanje vozilom prije stjecanja prava,
  7. upravljanje vozilom dok je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova,
  8. upravljanje vozilom dok je vozačka dozvola oduzeta, dok je vozač isključen iz prometa ili mu je izrečena mjera privremenog oduzimanja vozačke dozvole ili zaštitna mjera.

Tags

Povezani Članci

Close