LokalnoVijesti

NOVI MAROF Bečeheli i Meštrić nagrađeni za svoj sportski uspjeh i vrhunske rezultate

Dvojicu mladih sportaša primio je gradonačelnik Jenkač

Grad Novi Marof podupire svoje vrhunske sportaše, a uz redovna izdvajanja za sport, odnosno sportske udruge s područja grada, pomažu se i sportaši pojedinci koji ostvaruju vrhunske rezultate. Među njima su atletičar Valentino Bečeheli, član varaždinske Slobode, te Matija Meštrić, koji trenira brdski biciklizam u Biciklističkom klubu Maraton Beciklin iz Novog Marofa.

Dvojicu mladih sportaša, 15-godišnjeg atletičara iz Gornjeg Makojišća te 21-godišnjeg biciklista iz Presečna, u srijedu je primio gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

„Drago mi je da na području Grada Novog Marofa imamo aktivne sportaše koji postižu vrhunske rezultate iako neki nisu članovi novomarofskih klubova, već treniraju u drugim sredinama. Ali oni postižu zapažene rezultate i to ćemo uvijek podupirati. Isto tako ćemo podupirati i druge mlade talentirane ljude, bez obzira o kojem se području djelovanja radi, sportu, glazbi ili nečemu trećem. Ukoliko netko postiže vrhunske rezultate, a mi možda nemamo informaciju o tome, uvijek nam se može javiti“, rekao je gradonačelnik Jenkač te dodao da će se pronaći model kako pomoći novomarofskim sportašima koji treniraju u drugim sredinama jer Grad ne može izdvajati sredstva za druge klubove koji nisu s njegovog područja, ali zato može pomoći sportašu kupnjom opreme ili nekim drugim vidom pomoći.

Grad Novi Marof ove je godine već pomogao obojici sportaša

Bečeheli je dobio poklon bon u iznosu 1500 kuna, a 3700 kuna uplaćeno je restoranu Elektron u Varaždin kako bi mu bio osiguran jedan topli obrok dnevno. Meštriću je donirano 6000 kuna za kupnju biciklističke opreme u sportskoj trgovini u Čakovcu. Na ovom susretu s gradonačelnikom Bečeheli i Meštrić dobili su poklon bonove u vrijednosti od 300 kuna za kupnju sportske opreme.

A rezultati zbog kojih su zavrijedili brigu svog grada zaista su impresivni. Kadetski reprezentativac Valentino Bečeheli, najbolji sprinter u Hrvatskoj do 16 godina, ove je godine postavio državni rekord na 200 metara, osvajao prva i druga mjesta na pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Hrvatske te bio treći na susretu pet reprezentacija, a nastupio je i na Europskom festivalu sprinta u Italiji. Matija Meštrić je u posljednje tri godine osvojio tri naslova državnog prvaka u ciklokrosu te ove godine i u disciplini Cross Country Olympic, a nastupao je i na Svjetskom kupu te europskim i svjetskim prvenstvima.

Na prijemu kod gradonačelnika Valentino je bio u pratnji oca Vlade Bečehelija i predsjednika Atletskog kluba Sloboda Ivana Domislovića.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close