IzdvojenoVijesti

Novi toplinski val dolazi nam već sutra: I ovog nas tjedna očekuje toplo i sparno, no ima i nekih novosti!

Vrijeme sljedećeg tjedna!

Vrijeme nas i dalje neće maziti, dok neki uživaju i vrućine se rješavaju na moru neki ipak trebaju raditi pod visokoh 35 stupnjeva.

Nedjelja na istoku zemlje proteći uz vedro vrijeme, ujutro će samo ponegdje uz rijeke biti kratkotrajne sumaglice. Noć i jutro svježiji, a popodne ća nas sunce ugrijati na oko 30°C, piše HRT.

Svježe jutro bit će i u gorju te u unutrašnjosti Istre, a duž obale i dalje toplo. Bit će vedro, samo u gorju uz poneki oblačak. Popodnevna temperatura od 28°°C u gorskoj Hrvatskoj do 32°C na obali gdje će još u noći biti mjestimice jake bure. Ona će danju oslabjeti i okrenuti na zapadnjak i jugozapadnjak.

I u vedroj Dalmaciji buru će zamijeniti vjetar s mora koji će pružati blago osvježenje tijekom vrućeg dana. Jutarnja temperatura zraka od 19 do 24°C, a dnevna do 33°C.

U ponedjeljak će i na kopnu uz jugozapadnjak već biti vrlo vruće. Sparinu će pak u utorak navečer te u noći na srijedu lokalno prekinuti pljuskovi i grmljavina, najvjerojatniji u središnjim i gorskim predjelima gdje mogu biti i intenzivniji. Zatim ponovno malo niža temperatura te uglavnom sunčano vrijeme, ali ipak ne i posve stabilno.

Tags

Povezani Članci

Close