VijestiZabava

NOVOSTI: Facebook zaključava račune korisnika koji prijavljuju prevarante?

Prijavite li korisnički račun na kojem se netko lažno predstavlja Facebook

Pojavile su se optužbe prema kojima u Facebooku na više dana zaključavaju korisničke račune ljudima koji prijavljuju prevarante i lažne korisničke račune

Prijavite li korisnički račun na kojem se netko lažno predstavlja Facebook će navodno zaključati vaš korisnički račun te tražiti vašu osobnu iskaznicu ili drugi dokument kao dokaz vašeg identiteta. Ali, čak i ako skenirate osobnu iskaznicu neće vas pustiti unutra.

Slični su slučajevi zabilježeni ne samo na Facebooku već i na Instagramu, što stvara ne samo probleme običnim korisnicima već i onemogućava community managere i druge administratore u obavljanju njihovog svakodnevnog posla. A to može imati ozbiljne posljedice, uključujući gubitak prihoda i posla.

Incidenti ove vrste zabilježeni su prvi put u srpnju ove godine. Pojedini korisnici uspjeli su vratiti kontrolu nad svojim računima, ali drugi još uvijek ne mogu pristupiti svojima.

Nije jasno kako oni koji su zaključani mogu doći do Facebookove korisničke podrške, kao ni zašto se korisnicima i dalje onemogućava pristup nakon što su predočili važeći dokument kao dokaz identiteta, prenosi Tportal.

Tags

Povezani Članci

Close