Vijesti

Obilježena 14. obljetnica Središta za obuku i doktrinu logistike Požega

U požeškoj vojarni „123. brigade HV“

U požeškoj vojarni „123. brigade HV“ u četvrtak, 10. listopada 2019. godine obilježena je 14. obljetnica Središta za obuku i doktrinu logistike u Požegi.

Svečanost je započela svetom misom u vojnoj kapelici “Sv. Ivana Krstitelja” koju je predvodio vojni kapelan vlč. Željko Volarić, zatim su položeni vijenci i zapaljene svijeće za poginule branitelje na spomen obilježju „123. brigade HV“ u požeškoj vojarni te je tom prigodom održano i svečano postrojavanje pripadnika Središta za obuku i doktrinu logistike.

Svečanosti su nazočili izaslanik zapovjednika Zapovjedništva za potporu brigadir Predrag Krapljan, dožupan Požeško-slavonske županije Vedran Neferović, načelnik Policijske uprave Požeško-slavonske Željko Grgić, gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić, roditelji poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici lokalne uprave i samouprave te braniteljskih udruga, Hrvatske vojske i drugi visoki uzvanici.

U propovijedi vojni kapelan je istaknuo upornost u molitvi: „Molitva nas povezuje s Bogom i međusobno, te kroz molitvu Boga doživljavamo kao Oca“.

Pripadnicima Središta za obuku i doktrinu logistike obljetnicu je čestitao izaslanik zapovjednika Zapovjedništva za potporu, brigadir Predrag Krapljan naglasivši kako je požeško Središte za obuku i doktrinu logistike uspješno provelo brojne aktivnosti i izvršilo sve zapovjeđene zadaće u misiji svog djelovanja, a da se u narednom razdoblju očekuje uvođenje novih sustava i opreme u Hrvatsku vojsku koji će omogućiti uspješno izvršenje predstojećih zadaća.

Čestitavši 14. obljetnicu Središta za obuku i doktrinu logistike, zapovjednik Središta pukovnik Mato Tomašević ovom prigodom je istaknuo: “Središte je opravdalo svoju ulogu i zadaću te postalo prepoznatljiva i nezaobilazna ustrojbena cjelina kako Zapovjedništva za potporu, tako i Hrvatske vojske u cjelini. U namjeri daljnjeg razvoja Središta kroz proces opremanja i unapređenja obuke, a uz punu potporu i razumijevanje Zapovjedništva za potporu, cilj nam je da Središte preraste u centar izvrsnosti koji će imati regionalni karakter”.

Na kraju svečanosti promaknuto, pohvaljeno i nagrađeno je 13 pripadnika Središta koje su im uručili izaslanik zapovjednika Zapovjedništva za potporu brigadir Predrag Krapljan i zapovjednik Središta pukovnik Mato Tomašević.

Foto: HV / A. Mandić
Foto: HV / A. Mandić
Foto: HV / A. Mandić

Tags

Povezani Članci

Close