Foto vijestVaraždinska županija

Obrtničke sportske igre u Malom Lošinju: Varaždinci pokazali kako se to radi, osvojili visoko treće mjesto!

12. Obrtničke sportske igre

Obrtnici Varaždinske županije osvojili su treće mjesto na 12. Obrtničkim sportskim igrama, održanima u Malom Lošinju.

U jakoj konkurenciji obrtnika iz svih hrvatskih županija, obrtnici iz Varaždinske županije pobijedili su u tradicionalno najtežoj i najprestižnijoj disciplini – povlačenju užeta, prvaci su u malom nogometu te srebrni i brončani u tenisu.

Zlato u malom nogometu na Obrtničkim igrama dosad su uvijek osvajali Zagrepčani pa je pobijediti ih bila osobita satisfakcija.

Na obrtničkim igrama u varaždinskoj su ekipi bili najvećim dijelom obrtnici sami, iako su pravo uz aktivne obrtnike članove komorskog sustava imali i svi zaposlenici komorskog sustava Hrvatske obrtničke komore, članovi uže obitelji obrtnika, obrtnici umirovljenici i dobrovoljni članovi HOK–a.

U varaždinskoj je ekipi, s 20-ak županijskih obrtnika, bio i Mario Milak, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije.

“Županijski obrtnici, članovi OKVŽ, tradicionalno su jaka konkurencija na Obrtničkim igrama. Igre smo uvijek završavali u prvoj polovici tablice, ali ovo je dosad najbolji rezultat. Ovakvi susreti obrtnicima, osim sporta i zabave, dobro dođu za međusobni razgovor o stanju u obrtništvu i rode se tu brojne ideje za poboljšati status obrtnika u Hrvatskoj. Igre su održane neposredno po završetku kampanje „Odaberi svoju školu“, u kojoj je OKVŽ osobito aktivna u promociji obrtničkih zanimanja učenicima, a što je jedna od naših osnovnih zadaća” rekao je Mario Milak po završetku Obrtničkih igara u Malom Lošinju.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close