IzdvojenoPolitika

OD KUDA NOVAC ZA MINERVU?! Dok Štromar u Zagrebu organizira svečane podjele, Varaždinska županija još više se zadužuje

Tko je, na kraju, dao novce za energetsku obnovu Minerve - EU ili Štromarovo ministarstvo?

Dok se u Vladi organiziraju svečani prijemi za uručivanje odluka o financiranju EU projekta energetske obnove Minerve, Varaždinska županija morat će se ‘debelo’ zadužiti kako bespovratna sredstva EU fondova ne bi propala. 

Često nas politika ostavi bez teksta, a često da bismo uopće razumjeli ‘što-je-pjesnik-htio-reći’ trebamo i nekoliko puta pročitati priopćenja koja dolaze s njihovih adresa. Nekako je tako bilo i po pitanju uručivanja odluka o financiranju EU projekta energetske obnove bolnice u Varaždinskim Toplicama, čija je svečanost jučer upriličena u prostorijama Vlade, a glavni akter u toj priči jest potpredsjednik vlade i ministar Predrag Štromar.

Umjesto da koriste bespovratna sredstva, Varaždinska županija morat će se zadužiti kako bi sredstva iskoristila

Naime, jučer je stiglo priopćenje iz Županije u kojem jasno daju do znanja javnosti da Vlada niti za jedan EU projekt u Varaždinskoj županiji nije dala niti jedne kune. Kako bi se spasilo 12,8 milijuna kuna EU novca za Vodotoranj te zgrade Poliklinike i Psihijatrije u Općoj bolnici Varaždin, u čiju će obnovu biti uloženo ukupno 25,9 milijuna kuna, Skupština Varaždinske županije donijela je odluku o zaduženju za 13 milijuna kuna.

Novaca nema, no interesantno je da se odluke o dodjeli sredstava organiziraju upravo tamo odakle niti kuna nije došla – u Vladi.

Ako pitate Štromara, sredstva je dodijelilo njegovo ministarstvo

S druge strane, stižu i priopćenja iz ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja čiji je šef Štromar, u kojem već u samom naslovu pršte pohvale kako je upravo Štromarovo ministarstvo dodijelilo novac za energetsku obnovu Minerve.

U nastavku priopćenja vidljivo je da je novac stigao iz EU fondova, a da je ministarstvo igralo samo posredničku ulogu u cijeloj toj priči, no nekima očigledno nije problem kititi se tuđim perjem i pokušati dobiti koji politički poen na račun dobro zakamufliranog priopćenja za medije, iz kojeg već sam naslov vrišti ‘hvalite-me-usta-moja’

Priopćenje ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja pročitajte na linku: Priopćenje za medije – Štromar 25.7.

Tags

Povezani Članci

Close