HrvatskaIzdvojenoVijesti

Od sutra ukidanje određenih restriktivnih mjera: Eto što se otvara!

Restriktivne mjere od sutra popuštaju

Ministar Božinović na današnjoj je konferenciji poručio kako se određene restriktivne mjere od sutra popuštaju.

‘Naš rast je linearan što ukazuje na to da se građani pridržavaju uputa”, rekao je Božinović.

Stoga se donose dvije mjere od sutra ukidaju: “Prva odluka u tom smislu odnosi se na dopuštenje rada određenih specijaliziranih trgovina u sastavu tržnica kako bi se povećao kapacitet opskrbe hrvatskih građana i pomoglo hrvatskoj poljoprivredi. To su trgovine koje prodaju hranu i higijenske artikle, poljoprivredne trgovine i trgovine koje prodaju hranu za životinje”, precizirao je Božinović.

“Nove odluke stupaju na snagu danas. Realno je za očekivati da trgovine počnu raditi od sutra ujutro. Želim dobiti povratne informacije od stožera da su poduzeli sve epidemiološke mjere unaprijed da posao može krenuti. Poruka je dakle, krenut će raditi od sutra”, rekao je Božinović.

Drugo izuzeće odnosi se na trgovine koje prodaju građevinski materijal na području Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije, a vezano je za saniranje posljedica potresa.

”Pokušavat ćemo sve više opuštati mjere kako bismo najoptimalnije odgovorili na sve izazove krize koronavirusa. Nove odluke stupaju na snagu danas, a realno je za očekivati da trgovine počnu raditi od sutra ujutro”, zaključio je Božinović.

Tags

Povezani Članci

Close