IzdvojenoVijesti

ODGOVORILI IZ HŽ-A! Čitateljica tražila objašnjenje zapetljane situacije s neispravnim vlakovima, eto što su joj poručili!

Oni ipak nisu krivi!?

Gospođa nezadovoljna uslugom Hrvatskih željeznica zatražila je od nas da kontaktiramo HŽ i pokušamo doći do konkretnih odgovora, kako ih sama nije uspjevala naći, mi smo pokušali umjesto nje, no čini se kako smo tako nešto svi i očekivali!

Upit naše čitateljice glasio je ovako:

“Dana 25.6 na Dan državnosti moja mala obitelj, koja se sastoji od supruga mene i jednoipo godišnjeg sina odlučila je putovat vlakom za Osijek. Iako je karta autobusom iz Varaždina 60kn, izabrali smo vlak na koji smo se odlučili ukrcat u Koprivnici. Karta od Koprivnice 101kn po osobi. Vlak je do prve stanice vozio 5km/h i stao. SVI zaposleni su bili svjesni da je lokomotiva koja se šalje na put neispravna što je i priznao sam kondukter.

Strojovođa se zatvorio u kabinu i jedina kontakt osoba bio je kondukter koji je rekao da će kvar biti otklonjen za 15min. Nema se pravo na taxi, nema se pravo na autobus, nema se pravo na povrat novca. Nema osigurana pitka voda od strane hža na +30. Prisiljen si čekat sat vremena na najvećem suncu sa djetetom koji vrišti od nervoze i nestrpljenja. Pa se postavlja pitanje HŽ-u tko je odgovoran za takve stvari i kuda odlaze novci koje hž dobiva od nas putnika!?”

Odgovor iz HŽ-a nije iznenadio no čini se kako se zapravo nisu dotakli pravog odgovora na pitanje postavljeno od strane čitateljice, a napisali su sljedeće:

“Ispričavamo se putnicima koji su zbog kvara lokomotive imali poteškoća na putovanju.

Dana 25. lipnja 2019. tijekom vožnje vlaka 783 (Zagreb GK 6.53 – Koprivnica 8.14 – Osijek 11.37) u kolodvoru Bregi došlo je do kvara lokomotive koja je zamijenjena ispravnom. Zbog toga je vlak 783 u dolasku u Osijek kasnio 51 minutu. Kondukter je putnike obavijestio o nastaloj situaciji i zamjeni lokomotive.”

 

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close