VijestiZabava

Održan Međunarodni dječji festival RAZIGRANE NOTE u Zagrebu: Najbolji su kući ponijeli i vrijedne nagrade!

U rasprodanoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog

U organizaciji Međunarodnog dječjeg festivala RAZIGRANE NOTE i Hrvatskog društva skladatelja 7. prosinca 2019., u rasprodanoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, za koji se traži karta više s početkom u 17:00 sati održan je Međunarodni dječji festival RAZIGRANE NOTE, Zagreb 2019.

Festival su plesom otvorile ambasadorice Grada Zagreba, Zagrebačke mažoretkinje, a svečanim govorom predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Drago Prgomet i pročelnica Gradskog ureda za Kulturu mr.sc Milana Vuković Runjić, prof.

MDF RAZIGRANE NOTE, solistički je festival dječje pjesme, zajedništva, radosti i prijateljstva. Natjecateljskog je i humanitarnog karaktera. Festival se održava pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba i Gradonačelnika Grada Zagreba, te podršku Gradskog ureda za kulturu i Gradskog ureda za sport i mlade. Ove godine natjecalo se 37 djece solista iz 10 zemalja, a njihove nastupe pratili su  više od 100 plesača, Plesnog studija Lepeza, Plesnog društva Plesni kristal, te Plesnog studija TransForm.

Festival je namijenjen djeci u dobi od 6 do 12 godina koja uživo izvode moderne autorske dječje pjesme prilagođene svom uzrastu, a program su vodile Doris Pinčić Rogoznica i Ana Bertić.

Natjecatelji su se natjecali u pet dobnih kategorija:

I kategorija 6-7 godina

II kategorija 8 godina

III kategorija 9-10 godina

IV kategorija 11 godina

V kategorija 12 godina

Generalni sponzori ŠKOLSKA KNJIGA i SEDAM IT d.o.o., te sponzori CEDEVITA, CETINA, DUKAT, DINARA, ZAGREBAČKI ELEKTRIČNI TRAMVAJ, MUZEJ ILUZIJA, ZOO VRT GRADA ZAGREBA, BORBOLETA, DENIS IGRAČKE, HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA osigurali su natjecateljima vrijedne poklone, a medijski pokrovitelj je TV Zapad.

Dok će stručni žiri u sastavu:

  1. Tihomir Preradović, hrvatski skladatelj i glazbeni producent, dobitnik je diskografskih nagrada Porin, te redovni član Hrvatskog društva skladatelja – predsjednik žirija
  2. Jana Haluza, urednica glazbenih i glazbeno-govornih emisija HRT-a, te glazbena producentica– članica žirija
  3. Dragoljub Sladojević, urednik u Muzičkoj produkciji Radio-televizije Republike Srpske i muzički urednik međunarodnog Đurđevdanskog festivala dječje pjesme u Banja Luci – član žirija
  4. Mirna Ružić, mentorica pjevanja u glazbenoj školi Brune Bjelinskog te u Suvremenoj glazbenoj školi Mikrofon.hr u Zagrebu. – članica žirija

Natjecateljima su dodijelili nagrade za interpretaciju u svakoj kategoriji 1, 2, i 3 nagradu i GRAND PRIX festivala 2019., te posebne nagrade:

– nagrada za tekst

– nagrada za glazbu

– nagrada za aranžman

– nagrada za scenski nastup

Publika je odlučila o nagradi publike, organizacijski odbor dodijelio je posebne nagrade RAZIGRANE NOTE i nagradu za NAJMLAĐU NATJECATELJICU, a dječji žiri u svakoj je kategoriji između svih natjecatelja dodijelio po jednu nagradu dječjeg žirija, te GRAND PRIX dječjeg žirija.

Suorganizator HRVATSKO DRUŠTVO SKLADATELJA naknadu za izvođenje 37 autorskih pjesama usmjerio najpotrebnijima, štićenicima Domova za nezbrinutu djecu Sestara Karmelićanki. Plemenitim činom djeci bez roditeljske skrbi time su omogućeni topliji i bezbrižniji nadolazeći blagdani, tako da MDF RAZIGRANE NOTE ima i humanitarni karakter

Međunarodni dječji festival RAZIGRANE NOTE na najljepši način promovira naš grad i domovinu, kroz usta presretne dječice i njihovih roditelja, koji se tijekom festivala upoznaju, druže, razvijaju svoje samopouzdanje, imaju priliku pokazati svoje umijeće i usporediti ga na zdrav način s umijećem ostalih natjecatelja, jer predivna iskustva koja su doživjeli ostat će im još dugo u sjećanju.

Međunarodni dječji festival RAZIGRANE NOTE prilika je za promociju kako našeg grada koji omogućava i podržava održavanje ovog vrijednog i posebnog kulturnog događaja za djecu predškolske i školske dobi.

Nedjelju 8. prosinca 2019. natjecatelji su proveli u igri i društvu vožnjom Veselim Božićnim tramvajem Djeda Božićnjaka i njegovih vila, posjetili su Muzej iluzija, te su razgledati ZOO vrt u kojem su u 16:00 sati nastupali povodom Adventa na Trgu Zebre.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close