Varaždinska županijaVijesti

Održana 5. sjednica Antikorupcijskog povjerenstva Varaždinske županije

17. lipnja 2020. godine

Na 5. sjednici Antikorupcijskog povjerenstva Varaždinske županije, koja je održana 17. lipnja, jednoglasno je prihvaćeno Izvješće o radu za 2019. godinu, a ujedno se raspravljalo o predstavci vezanoj uz stanje u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije.

Antikorupcijsko povjerenstvo je savjetodavno tijelo Županijske skupštine koje prati i suzbija korupciju na razini županije, a cilj je poticati odgovornost u vršenju javne dužnosti, otvorenost vlasti i odlučivanja te sprečavanje korupcije.

Donesen je poseban zaključak o predstavci vezanoj uz Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije.

„Povjerenstvo, temeljem iskaza prisutnih zaposlenika Zavoda za javno zdravstvo, a uvažavajući sve dobivene podatke, zaključuje da postoje implikacije da su u ustanovi ozbiljno narušeni međuljudski odnosi, da su nadležna tijela utvrdila brojne nepravilnosti u radu ravnatelja, za što su izrečene kazne i opomene“, istaknuto je u Zaključku i napomenuto:

Stoga Povjerenstvo jednoglasno donosi Zaključak kojim poziva nadležne službe da izvrše sve potrebne uvide kako bi se situacija u Zavodu raščistila, apelira na župana da se ozbiljno pozabavi stanjem u Zavodu kako bi se zaposlenicima omogućio rad u poticajnom i zdravom radnom okruženju.“

Tags

Povezani Članci

Close