PolitikaVijesti

Održana javnozdravstvena akcija “Prevencijom do zdravlja”

Varaždinski SDP

Varaždinski SDP, predvođen nacionalnim koordinatorom zdravstvene politike SDP-a i glavnim koordinatorom akcije na nacionalnoj razini Sašom Srićom, u subotu su na Franjevačkom trgu u Varaždinu organizirali akciju Prevencijom do zdravlja” tijekom koje su brojnim zainteresiranim građanima mjereni krvni tlak i šećer u krvi. Ova varaždinska je zapravo početna priča za predstojeće parlamentarne izbore, a cilj nam je osvijestiti građane o važnosti prevencije te rane dijagnostike bolesti”, kazao je Srića i istaknuo da tijekom svake od tih akcija detektiraju nekoliko osoba s povišenim vrijednostima krvnog tlaka, odnosno nekoliko novih dijabetičara.

Srića je dodao da paralelno s javnozdravstvenim akcijama već duže vrijeme širom Hrvatske predstavljaju Nacionalni program SDP-a.

Hrvatski zdravstveni sustav, uz najbolje ljude, totalno je potonuo i do dolaska SDP-a na vlast može se samo nastaviti urušavati. Jedan od najvećih problema su liste čekanja na kojima je prošle godine u ovo vrijeme bilo 700 tisuća ljudi, a sad se ta brojka popela na više od 900 tisuća. Među našim je planovima za rješavanje tog problema rad u dvije smjene. Zalažemo se i za poboljšanje uvjeta rada za liječničke i medicinsko osoblje, uz povećanje plaća”, zaključio je Srića.

Barbara Antolić Vupora, predsjednica ŽO SDP-a Varaždinske županije i koordinatorica akcija za 3 . izbornu jedinicu, također je kao jedan od najvećih problema istaknula duge liste čekanja i važnost prevencije.

Iznimno je važna činjenica da ljudi koji rade u bolnici nisu dovoljno plaćeni, kako u Varaždinu, tako i svugdje u Hrvatskoj. Naglašavam potrebu da te plaće budu pravedne, da budu poštene za pošteni rad i to će svakako biti jedna od mjera za koju ćemo se u SDP-u posebno zalagati”, rekla je Antolić Vupora.

Josip Garić, član Središnjeg savjeta za zdravstvo SDP-a Hrvatske, ukazao je na još jedan problem, a to je nedostatan broj medicinskih sestara i tehničara kojih, prema procjenama, nedostatke čak 12 tisuća.

Gordana Marsenić, potpredsjednica Gradske organizacije SDP-a Varaždina i gradska vijećnica pak je naglasila da i varaždinska GO podržava nastojanja SDP-a da segment zdravstva stavi na prvo mjesto i da zdravstvo postane važnije od nekih drugih političkih pitanja.

Akciji su se pridružili i predsjednica SDP-ovog Savjeta za zdravstvo Jasminka Begić, predsjednik Foruma seniora Josip Hehet te članovi Foruma mladih.Nakon akcije, u prostorijama SDP-a u Trakošćanskoj ulici 24, s početkom u 12 sati, održala se i tribina vezana upravo uz stanje zdravstva u Hrvatskoj.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close