Vijesti

Održana je druga godišnja skupština Udruge apstinenata Varaždinske županije „Hrabrost“

Djelovanje članstva je da se u obiteljima liječenih alkoholičara što prije uspostave skladni odnosi, koji su bili narušeni alkoholizmom

U subotu 12.05.2018. održana je druga godišnja skupština Udruge apstinenata Varaždinske županije „Hrabrost“.

Udruga „Hrabrost“ osnovana je 27.6.2016. kada je dvadesetak članova odlučilo je svoju kolektivnu apstinenciju nastaviti u novoosnovanoj udruzi pod nazivom Udruga apstinenata Varaždinske županije „Hrabrost“.

Djelovanje članstva je da se u obiteljima liječenih alkoholičara što prije uspostave skladni odnosi, koji su bili narušeni alkoholizmom. Razvijanje principa samopomoći i uzajamne pomoći članova i njihovih obitelji u cilju što duže apstinencije. Provođenje što šire stalne edukacije svih članova i njihovih obitelji s ciljem da se što više upoznaju s vlastitom bolešću i načinima njenog liječenja. Pomaganje članovima koji imaju poteškoća u liječenju a posebno u slučaju recidiva, te pronalaženje načina za što uspješniju pomoć. Senzibiliziranje okoline o problemu alkoholne ovisnosti, te uključivanje u aktivan rad lokalne zajednice. Poticanje kulturnih, sportskih i drugih aktivnosti koje će olakšati i učvrstiti apstinenciju članova.

Skupštinu su uveličali  gosti iz srodnih udruga i klubova: KLA Sveti Ivan Žabno, KLA dr. Mato Golubić iz Čakovca, KLA Centar Koprivnica, Kla Pešćenica, KLA Mače , KLA Križevci i KLA Donja Dubrava.

Gostima su se obratili zamjenica ravnatelja  Zavoda za javno zdravstvo Varaždnske županije dr. med. Irena Stipešević-Rakamarić, izaslanik biskupa Varaždinske biskupije g. Branko Pagadur, načelnik općine Sraćinec Božidar Novoselec, te predsjednica zajednice klubova liječenih alkoholičara Koprivničko križevačke županije.

Kraći kulturno umjetnički program izvela je ženska vokalna skupina Klapa Lucerne.

O radu udruge  izvještaje su podnijeli  predsjednik Udruge Kobal Đuro i terapeut udruge Marić Vjeran.

Po završetku skupštine organiziran je prigodni domjenak u prostorijama pastorala Varaždinske biskupije.

Povezani Članci

Close