Politika

Održana prva radna sjednica Gradskog vijeća Grada Lepoglave

U Gradskoj vijećnici u Lepoglavi u srijedu je, 05. srpnja održana prva radna sjednica vijeća u novom sazivu.

Na početku je predsjednik vijeća Robert Dukarić izvijestio kako su osnovana četiri kluba vijećnika i to onaj HSS-a sa predsjednikom Stjepanom Črepinkom, HNS-a kojemu je na čelu Milan Pavleković, zatim klub vijećnika SDP-a s predsjednikom Sinišom Štefičarom, i onaj HDZ-a kojemu je na čelu Josip Čelig.

Nakon pitanja vijećnika prema dnevnom redu pred vijećnicima su se uglavnom našla izvješća o radu i poslovanju proračunskih korisnika u protekloj godini. Pa tako su između ostalog uz nekoliko prijedloga vijećnici jednoglasno prihvatili izvješće o radu i poslovanju Gradske knjižnice u protekloj godini. Upućeno je nekoliko pohvala radu knjižnice, a vijećnik HNS-a Zorislav Rodek smatra kako je zabrinjavajući broj od 1200 članova knjižnice, a upitno je i radno vrijeme jer knjižnica ne radi subotom. Stjepan Črepinko iz HSS-a predložio je pak da se ukine članarina, s čime se nije složila ravnateljica knjižnice Karmela Geček zahvalivši prije svega svima na prijedlozima, pohvalama i pokudama.

Što se tiče poslovanja Turističke zajednice, vijećnike HSS-a Željka Šoštarića i Stjepana Črepinka zanimala je samoodrživost. – Riječ je o neprofitnoj organizaciji, a poslovanje turističkih zajednica definirano je zakonom- rekla je direktorica TZ Grada Lepoglave, Ljubica Dubovečak. Rasprava se povela i o radu Turističko kulturno informativnog centra. Vijećnici smatraju kako bi Plan rada trebao biti predstavljen ranije, odnosno u siječnju po donošenju proračuna, a ne tek početkom srpnja. Direktor TKIC-a Vladimir Ivanuša istaknuo je kako je riječ o trgovačkom društvu koje plan rada treba najprije dati na usvajanje Skupštini tog trgovačkog društva i to do 30. travnja, a tek onda Gradskom vijeću, međutim ukoliko se donese drugačija odluka, Plan će se predstaviti vijećnicima početkom godine. Izvješće o radu TKIC-a prihvaćeno je sa 7 glasova za i 6 suzdržanih.

Izvješće je predao i Ivkom o prikupljenom otpadu na lepoglavskom području u protekloj godini. Vijećnici su prihvatili i prijedlog odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za obavljanje komunalne djelatnosti održavanja javnih površina na gradskom području, zatim prijedlog zaključka o raspoređivanju sredstava za redovito financiranje političkih stranaka zastupljenih u gradskom vijeću u ovoj godini, kao i prijedlog odluke o korištenju namjenskih sredstava Fonda za razvoj brdsko planinskih područja za financiranje rasvjete na malonogometnim igralištima u Čretu, Gečkovcu, Viletincu i Očuri.

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close