LokalnoVijesti

Održana završna konferencija EU projekta “Kreativni seniori”: Predstavili svoj e aktivnosti, eto što su sve radili!

U utorak 20. kolovoza 2019. s početkom u 11 sati održana je završna konferencija EU projekta „Kreativni seniori“

U prostorijama Stare škole i ambulante u Gornjoj Voći, u utorak 20. kolovoza 2019. s početkom u 11 sati održana je završna konferencija EU projekta „Kreativni seniori“ na kojoj su predstavljene provedene projektne aktivnosti te njihovi rezultati.

Projekt je proveden kroz program „Umjetnost i kultura 54+“ Europskog socijalnog fonda, trajao je 13 mjeseci, a ukupno je bio vrijedan 704.829,17 kuna uz 100% sufinanciranje iz europskih (85%) odnosno nacionalnih izvora (15%).

Projekt „Kreativni seniori“ bio je jedan od samo dva financirana projekta iz ovog programa na području Varaždinske županije, a njegovim je projektnim aktivnostima bilo obuhvaćeno područje obuhvata koje su činile Općine Donja Voća kao korisnik, Općina Vinica kao projektni partner, ali i obližnje općine i naselja Klenovnik, Maruševec, Petrijanec, Sračinec, Cestica, Vidovec i drugi.

Cilj projekta bilo je poboljšanje kvalitete života odnosno poboljšanje socijalnih, kognitivnih, emocionalnih i kreativnih vještine osoba starijih od 54 godine i to kroz uspostavu dvaju otvorenih kreativnih i kulturnih studija (prostora za djelovanje) i provedbu kreativnih radionica pod vodstvom istaknutih mentora: keramičarske voditeljice Vesne Osojnički , likovne radionice pod mentorstvom Ivana Meseka, dramske, koju je vodio Jan Kerekeš te folklorne Pjerina Hrvaćanina.

Projektne aktivnosti obuhvatile su 120 korisnika iz cijelog područja obuhvata projekta koji su kroz kreativne radionice stekli nove vještine i znanja, oplemenili svoju svakodnevicu te uspostavili nove i čvrste socijalne veze.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close