IzdvojenoVijesti

Održano 25. Međuopćinsko vatrogasno natjecanje VZO Breznica, Visoko i Breznički Hum

A najbolji su...

Ove nedjelje je u  Brstecu  održano 25. Međuopćinsko vatrogasno natjecanje VZO Breznica, Visoko i Breznički Hum. 

Uz domaćina, nastupile su još vatrogasne ekipe iz Šćepanja, Breznice, Visokog, Draškovića, Bisaga, Presečna Visočkog i Čanjeva u konkurenciji djece, mladeži, ženskih i muških A i B ekipa.

Pehare uručio Anđelko Stričak

Najbolje ekipe u konkurenciji djece bile su ekipe DVD-a Bisag, DVD-a, Drašković i DVD-a Breznica, u konkurenciji mladeži najbolji su bili  DVD Šćepanje, DVD Drašković i DVD Visoko. Kod natjecateljica A ekipa najboljima su proglašene DVD Šćepanje i  DVD Presečno Visočko, a kod natjecateljica B ekipa  DVD Šćepanje i DVD Drašković. U muškoj A konkurenciji pehare su ponijeli  DVD Drašković, DVD Šćepanje i DVD Čanjevo, a kod muških B ekipa najbolji su bili natjecatelji DVD-a  Šćepanje i  DVD-a Presečno Visočko.

Natjecanje su svojim dolaskom uveličali saborski zastupnik i predsjednik županijskog HDZ-a Anđelko Stričak, načelnik Općine Breznica Stjepan Krobot, zamjenik načelnika Općine Breznički Hum, ujedno i predsjednik VZO Breznički Hum Branko Mataka, zamjenica načelnika Općine Visoko Petra Geček, predsjednik VZO Breznica Tomislav Ledinski i predsjednik VZO Visoko Miroslav Geček.

Pehare najboljim ekipama uručio je saborski zastupnik Anđelko Stričak koji je na natjecanje stigao u dresu hrvatske reprezentacije i pobrao simpatije među natjecateljima. Naime Hrvatska nogometna reprezentacija navečer igra utakmicu osmine finala protiv Danske.

DVD-i pokretači bitni za napredak

Pozdravivši sve vatrogasne natjecatelje Stričak je izjavio da je prijašnjih godina i sam sudjelovao na brojnim vatrogasnim natjecanjima kao član DVD-a Čanjevo diljem županije pa tako i ovdje u Brstcu. Naglasio je da su, pogotovo u malim mjestima dobrovoljna vatrogasna društva pokretači  brojnih inicijativa bitnih za napredak njihovog mjesta te upravo vatrogasci svojim dobrovoljnim i humanitarnim radom mogu biti primjer svima kako se radi za dobrobit svog mjesta. Također, podsjetio je sve prisutne da je početkom godine u Visokom i Breznici održana sjednica Kluba HDZ-a čime se ne mogu pohvaliti daleko veće sredine. Na kraju je čestitao svim ekipama na osvojenim mjestima i sve prisutne pozvao da srcem i dušom budu uz Vatrene.

Stjepan Krobot načelnik Općine Breznica, naglasio je zadovoljstvom ovim natjecanjem koje ima tradiciju već punih 25 godina, te se zahvalio svim sudionicima natjecanja i uputio čestitke najuspješnijim dobrovoljnim vatrogasnim društvima.

Tags

Povezani Članci

Close