LokalnoVijestiZabava

Održano još jedno uspješno natjecanje „Mladi Padovec” u Novom Marofu: Eto tko su bili najbolji!

Međunarodno natjecanje učenika osnovnih glazbenih škola "Mladi Padovec" 2020.

U Novom Marofu je u petak i subotu, 21. i 22 veljače, održano Međunarodno natjecanje učenika osnovnih glazbenih škola “Mladi Padovec” 2020.

Natjecanje je ovoga puta okupilo rekordan broj sudionika, njih čak 320 iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske. Mladi su se glazbenici natjecali u deset disciplina; flauta, klarinet, saksofon, truba, klavir, harmonika, violina, gitara, tambure te u kategoriji rog, trombon, eufonij, tuba, a njihovo je muziciranje ocjenjivao međunarodni žiri, dodijelivši po tri nagrade najuspješnijima u svih deset disciplina.

Učenicima su dodijeljene diplome za osvojenu nagradu te za sudjelovanje, kao i prigodne nagrade, a nastavnicima priznanja za osvojenu nagradu i sudjelovanje učenika.

„Ovako mnogo natjecatelja koji su u dva dana pokazali doista zavidno umijeće muziciranja, dokaz je da radimo dobro i da je naš rad prepoznat i izvan granica Hrvatske. Prošle godine na natjecanju je sudjelovalo dvjestotinjak, a ove godine čak 320 natjecatelja, što nas veseli i daje nam poticaj”, kazao je mag. mus. Dragan Logožar, voditelj Glazbene škole Novi Marof, organizatora i domaćina natjecanja.

„Prekrasno je bilo vidjeti toliko mladih ljudi koji vole glazbu, a moram reći i da je žiri svake godine sve zadovoljniji, kako napretkom djece, tako i našom organizacijom. Zahvaljujem Gradu Novom Marofu, odnosno gradonačelniku Siniši Jenkaču, kao i ravnatelju naše osnovne škole Anđelku Bošnjaku i ravnateljici novomarofskog Pučkog otvorenog učilišta Ivani Kušek na pomoći koju su nam pružili u organizaciji”, kazao je Logožar.

I ove su godine na natjecanju „Mladi Padovec” polaznici osnovnih glazbenih škola muzicirali na dvije lokacije – u prostoru Glazbene škole u Novom Marofu te u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin”.

Tags

Povezani Članci

Close