Foto vijestNajaveVijesti

ODUŠEVIT ĆE VAS! Uskrsna priča obitelji Salaj već osmu godinu zaredom otvara svoja vrata za sve posjetitelje!

Počinje u petak, 12. travnja i trajat će do 22. travnja

Uz svima poznatu Božićnu priču, na imanju Salaj se već 8. godinu za redom održava i Uskrsna priča – tradicionalna obiteljska manifestacija u proljetnom zelenilu imanja Salaj.

Ovogodišnja Uskrsna priča obitelji Salaj u Grabovnici, počinje u petak, 12. travnja i trajat će do 22. travnja, svakim danom od 15 do 22 sata, uključujući vikende i blagdane.

Ove godine će imanje krasiti preko 40 000 svjetlećih ukrasnih jaja, velika instalacija vlaka od slame, šetnica s raznim svjetlećim 3D elementima i elementima od slame prikladnim za Uskrs – figure kokoši, zečeva, pilića, pijetlova, pisanice i slično.

Također, kako bi se podsjetili na same vrijednosti Uskrsa, posjetitelji će moći vidjeti i sami prikaz Isusovog groba. Najmlađi će moći uživati i u bogatom animacijskom programu za djecu – mini igre, potrage za jajima, kreativne radionice, Facepainting i razni dječji show programi, dok njihovi roditelji mogu isprobati sve što se nudi u gastronomskoj ponudi.

Zlatko Salaj, kreator manifestacija, iz godine u godinu napominje koliko ga vesele posjetitelji i njihove reakcije:

“Kada vidim koliko posjetitelji uživaju u Božićnoj priči sve ove godine, ne mogu se ograničiti samo na jednu manifestaciju. Smatram da im i za uskrsne blagdane moram ponuditi barem nešto slično, a opet posebno. Uskrsna priča je baš to. Vrijeme uskrsnih blagdana je idealno za uživanje u prirodi i obiteljskim druženjima. Za mene je ta atmosfera druženja i veselja ono što me ispunjava.”

Broj posjetitelja Božićne i Uskrsne priče povećava se iz godine u godinu te su osim posjetitelja iz cijele Hrvatske, za nadolazeću manifestaciju već najavljene i organizirane grupe posjetitelja iz Mađarske i Slovenije. Ove godine se očekuje preko 13 000 posjetitelja za vrijeme trajanja Uskrsne priče.

Obitelj Salaj započela je uređivati svoje dvorište božićnim lampicama prije 17 godina. Godinama, uz veliki trud i entuzijazam, postala je najznačajnija manifestacija kontinentalnog dijela Republike Hrvatske. Mnoge svjetske medijske kuće prepoznale su ju kao jedinstven događaj te su zabilježene mnogobrojne reportaže i članci što je utjecalo na to da je manifestacija postala od značaja za razvoj turizma i promociju Republike Hrvatske. Uz Božićnu priču, na imanju Salaj se već 8. godinu za redom održava i Uskrsna priča koja iz godine u godine postaje sve prepoznatljivija turistička manifestacija te, kao i Božićna priča, privlači sve veći broj posjetitelja i turista izvan granica Republike Hrvatske.

na

Tags

Povezani Članci

Close