HrvatskaInfoIzdvojenoVijestiVremenska prognoza

Oglašen Meteoalarm: Velika oluja približava se Hrvatskoj!

Nedaleko austrijskog Graza, na samo stotinjak kilometara od naše granice padale ledene gromade promjera čak sedam centimetara

Jaka oluja, čiji bi kraci u večernjim satima i sutra trebali zahvatiti i Hrvatsku, već stvara probleme na području Hrvatske i Slovenije.

Prema podacima slovenske meteorološke stranice Neurje, u mjestu Wildon nedaleko austrijskog Graza zabilježena je jaka tuča, a s neba su padali golemi komadi leda promjera čak oko sedam centimetara.

I dok bi lokalnih grmljavinskih nevremena te kasnije navečer i neverina u Istri moglo biti već danas, meteorolozi predviđaju da će vrhunac nestabilnog vremena Hrvatsku pogoditi sutra. Za pojedine regije, naročito Istru i Kvarner, izdato je crveno upozorenje o potencijalno opasnom vremenu.

Državni hidrometeorološki zavod također najavljuje jaka grmljavinska nevremena i pljuskove tijekom nedjelje. Bit će pretežno oblačno i nestabilno uz povremenu kišu i pljuskove s grmljavinom. Oborina će mjestimice biti obilna, osobito na Jadranu i uz njega.

Već u noći i ujutro grmljavinsko nevrijeme praćeno pojačanim vjetrom vjerojatno je na sjevernom Jadranu, a potom i drugdje. U unutrašnjosti vjetar slab do umjeren jugoistočni dok će na Jadranu puhati umjereno i jako jugo, a navečer će vjetar posvuda oslabjeti. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 17 do 21, na Jadranu od 20 do 25, a najviša dnevna između 25 i 30 °C.

Grmljavinsko nevrijeme te jake oborine očekuju se sutra i na širem području Sjevera Hrvatske.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close