IzdvojenoLokalnoVijesti

Opća bolnica Varaždin primili donaciju DND-a, , Vaterpolo kluba Garestin te foruma osnovnih škola iz Varaždina

Donacijom su opremljeni odjeli dječje kirurgije, pedijatrije i neonatologije

Opća bolnica Varaždin zdravstvena je ustanova koja, uz svoju redovnu djelatnost, punu pozornost posvećuje i suradnji s društvom kojeg je dio, suradnji s institucijama i civilnim društvom.

Posebno je značajna suradnja s udrugama koje prepoznaju djelovanje i potrebe Opće bolnice Varaždin i u njoj pronalaze partnera. Jedna od njih je Društvo naša djeca Varaždin.

Varaždinski DND već je petu godinu za redom organizirao humanitarnu priredbu uoči Valentinova. Nastupom polaznika njihovih radionica prikupljena su novčana sredstva kojima pomažu djeci koja trebaju određena pomagala za kvalitetniji život ili ona osnovna životna sredstva koja su neophodna za boljitak i zdravlje djece i mladih.

Ove godine proširili su suradnju s Vaterpolskim klubom Garestin i dječjim forumima osnovnih škola grada Varaždina i akciju produljili do 15. svibnja.

Prikupljenim sredstvima odlučili su pomoći u opremanju dječjih odjela Opće bolnice Varaždin – dječje kirurgije, pedijatrije i neonatologije s 3 klima uređaja s uslugom instalacije, 4 televizora, osposobljavanjem dječjeg kutića u čekaonici dječje kirurške ambulante, Apnea monitorom, digitalnim tlakomjerima i toplomjerima, pretplatom za dječje časopise te za rodilište pidžamama i ručnicima.

Članovi DND-a Varaždin u utorak su bili gosti u Općoj bolnici Varaždin gdje su obišli dječje odjele za koje su donirali opremu.

Prikupljen veliki iznos

Ravnateljica DND-a Jelena Mikić istaknula je da je prikupljeno 20.950 kuna.

-Bili smo iznenađeni prikupljanjem tako velikog iznosa, jer to nismo očekivali. Pa smo morali napraviti još nekoliko sastanaka i s ravnateljem bolnice da dogovorimo što donirati, a da bude i za potrebe djece, ali i za svakodnevne medicinske potrebe. Svaka naša akcija je odlično odrađena, prije svega radi djece koja su angažirana u tome 100 posto.- izjavila je Mikić, a o akciji je govorila predsjednica Dječjeg gradskog vijeća Eva Škerbić.

-Moram se pohvaliti da su naše akcije uvijek uspješne, kao ova. Stavili smo se na mjesto djece koja su u bolnici i shvatili da im trebaju neke stvari, televizori, klime, ono što nemaju dok brave ovdje. Novac smo prikupili na tri načina: svatko je dao jednu kunu za donacije, preko humanitarnog koncerta „Srce srcu“ i humanitarne vaterpolske utakmice. – kazala je Škerbić.

Na donaciji su zahvalile djelatnice odjela koji su dobili donacije te u ime Opće bolnice Varaždin pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Anica Sekovanić.

-Posebno sam ponosna, sretna i zadovoljna zbog ove krasne donacije DND-a, forumaša i Vaterpolskog kluba. Ova donacija bolnici puno znači, malim pacijentima koji će biti u rashlađenim sobama. Kroz cijelu godinu imamo suradnju s Društvom Naša djeca. Njihovi volonteri dolaze na odjel, igraju se s djecom, poučavaju djecu, čine im te dane u bolnici lakšim i veselijim. –  naglasila je Sekovanić.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close