IzdvojenoLokalnoVijesti

Ravnatelj varaždinske bolnice: Svi kontakti oboljelih na koronavirus su pod kontrolom

Kontakti kontakata koji nisu pozitivni, niti su razvili simptome respiratorne bolesti, ne smatraju se ugroženom populacijom i nisu pod zdravstvenim nadzorom, poručuje ravnatelj OB Varaždin.

S obzirom na to da je vijest o tome da su dvije osobe s područja grada Ivanca oboljele od koronovirusa izazvala zabrinutost dijela građana, prenosimo informaciju koju je Stožeru civilne zaštite Grada Ivanca priopćio ravnatelj Opće bolnice Varaždin dr. Nenad Kudelić:

– Svi kontakti osoba oboljelih i pozitivnih na COVID19 infekciju su mapirani i pod kontrolom su epidemiologa te se nalaze u samoizolaciji i stog osnova nema razloga za paniku. Kontakti kontakata koji nisu pozitivni, niti su razvili simptome respiratorne bolesti, ne smatraju se ugroženom populacijom i nisu pod zdravstvenim nadzorom – poručuje ravnatelj OB Varaždin.

– U kontekstu prepiski po društvenim mrežama po kojima se u vezi slučaja oboljelih u Ivancu šire potpune neistine i dezinformacije, molimo javnost da takve prepiske zanemari te da i dalje prati vijesti Stožera CZ, koji točne, kvalificirane i provjerene informacije dobiva izravno od epidemiološke službe i svih drugih mjerodavnih institucija – poručili su iz Grada Ivanca.

Tags

Povezani Članci

Close