IzdvojenoLokalnoVijesti

Općina Ljubešćica proslavila “svoj” dan!

Polaganjem cvijeća na Spomen obilježje poginulim braniteljima i Svečanom sjednicom Vijeća Općine Ljubešćica proslavljen Dan općine.

Znatno skromnije no ranijih godina, zbog trenutne epidemiološke situacije, u petak, 31. srpnja 2020. u Ljubešćici je svečano proslavljen blagdan Majke Božje Snježne, nebeske zaštitnice župe Ljubešćica i Dan općine.

Poštujući sve protuepidemijske mjere, dezinfekciju ruku, evidentiranje svih sudionika i međusobnu distanciranost, gotovo na idealnom otvorenom prostoru glavnog ljubeškog trga okupilo se 300-tinjak gostiju, uzvanika, nagrađenih, izvođača iz Kluba umirovljenika, medija i nešto domaćih stanovnika, kako bi na Svečanoj sjednici općinskoga Vijeća od njegovog predsjednika Stjepana Ivanušeca i općinskog načelnika Nenada Horvatića čuli nešto više o općini Ljubešćica i postignutom u posljednjih godinu dana.

Među ostalim moglo se čuti kako je unatoč krizi izazvanoj COVID-19 bolešću nastavljeno s investicijama na općinskom području, te se trenutno realiziraju projekti vrijednosti 16 milijuna kuna. Izgrađuje se komunalna infrastruktura u Poduzetničkoj zoni, obnavlja se vodovod, saniraju klizišta, asfaltiraju ceste, a osigurana su sredstva i za ublažavanje posljedica krize za ljubeške poduzetnike.

Čestitke uz Dan općine i nekoliko prigodnih riječi uputili su i ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine Darko Horvat, koji je u Ljubešćicu stigao kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića, kao i saborski zastupnik Siniša Jenkač izaslanik predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, a riječi hvale za Općinu Ljubešćica imao je i varaždinski župan Radimir Čačić.

Samoj sjednici nazočili su i saborski zastupnici Natalija Martinčević i Žarko Tušek, načelnici niza općina, predstavnici Hrvatskih voda i Hrvatske elektroprivrede, ljubeški župnik, te brojni drugi gosti.

Sama svečana sjednica bila je i prigoda da se zaslužnima dodijele općinska javna priznanja, ali i nagrade učenici odlikaši. Plaketu Općine Ljubešćica za doprinos promicanju zaštite ljudskog zdravlja i humanitarno djelovanje primio je Tomislav Gotić, a za unapređenje sportskog ribolova, očuvanje bioraznolikosti lokalnih voda i promicanje Općine Plaketom Općine Ljubešćica nagrađeno je i Športsko ribolovno društvo Diver. Četvero učenika Osnovne škole Ljubešćica, Tara Čolja, Marija Trakoštanec, Dorian Sakač i Emanuel Horžić općina je nagradila prijenosnim računalima stoga što su s odličnim uspjehom završili 5. razred.

Uoči sjednice, općinsko izaslanstvo i njihovi gosti položili su cvijeće i upalili svijeće kod spomenika poginulim braniteljima u Ljubešćici, a skromna svečanost okončana je prigodnim druženjem na Ljubeškom trgu uz okrjepu i glazbu sastava Fenomen Band.

Uz Dan općine Ljubešćica, u nedjelju, 2. kolovoza u organizaciji Športskog ribolovnog društva “Diver” održat će se i 24. ribički kup u lovu ribe udicom na plovak, na rijeci Bednji u Kapeli Kalničkoj, a program počinje u ranim jutarnjim satima, od 6 sati, dok se proglašenje pobjednika očekuje oko 13 sati.

 

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close