Lokalno

Općina Mali Bukovec dobila je 200.000 kuna za rekonstrukciju zgrade zdravstvene stanice

No, tu obnova objekta ne završava...

Općina Mali Bukovec dobila je 200.000 kuna, bespovratna sredstva iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, za rekonstrukciju zgrade zdravstvene stanice.

Ugovore o sufinanciranju projekata odobrenih kroz Program podrške regionalnom razvoju i Program održivog razvoja lokalne zajednice u 2018. godini potpisala je u srijedu u Zagrebu ministrica Gabrijela Žalac.

Još će se uložiti dodatnih 200 tisuća kuna

Općina Mali Bukovec pripremila je projekt „Rekonstrukcija zgrade zdravstvene stanice u Malom Bukovcu radi poboljšanja energetske učinkovitosti i uređenja potkrovlja“, a odobreno je spomenutih 200.000 kuna.

Rekonstrukcijom zdravstvene stanice odnosno ambulante dobit ćemo dodatni prostor u potkrovlju objekta za otvaranje ordinacije dentalne medicine. Uz uređenje potkrovlja odmah ćemo urediti i krovište u smislu energetske učinkovitosti. Uz 200 tisuća kuna dobivenih danas preko Ministarstva, dodatno ćemo uložiti i 200 tisuća kuna vlastitih sredstva iz proračuna. Uređenje objekta i buduće otvaranje ordinacije dentalne medicine dodatno će poboljšati standard života naših mještana – izjavio je načelnik Općine Mali Bukovec HSS-ov Darko Marković.

No, tu obnova objekta ne završava. Prema Markovićevim riječima već je gotov projekt za postavljanje termo fasade i termo-tehničke instalacije koji će se prijaviti na slijedeći natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Uz Općinu Mali Bukovec još su 22 grada i općine u Varaždinskoj županiji dobili bespovratna sredstva za svoje projekte modernizacije cesta, obnovu društvenih domova i vrtića, javnu rasvjetu i druge projekte koji bi trebali doprinijeti poboljšanju kvalitete života mještana.

Povezani Članci

Provjerite Također

Close
Close